Δε δεχόμαστε μαθήματα μειονοτικής πολιτικής από την Τουρκία δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς

Στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαρας: Θέλω να στείλω ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία. Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη δεν αποτελεί αντικείμενο Ελληνοτουρκικών διαφορών. Εμείς θεωρούμε τους συμπολίτες μουσουλμάνους αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού λαού, ανεξάρτητα από θρησκεία ή καταγωγή. Εμείς δεν τους θεωρούμε ξένους σε ξένη χώρα. Συμπατριώτες μας είναι και δεν δεχόμαστε μαθήματα μειονοτικής πολιτικής από την Τουρκία. Το ιστορικό της παρελθόν, γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν της επιτρέπει να κάνει μαθήματα, αλλά να παίρνει μαθήματα. Γι’ αυτό καλά θα κάνει να πάψει να δηλητηριάζει την ειρηνική συμπόρευση Ελλήνων, χριστιανών και μουσουλμάνων. 
Να σταματήσει τις υπόγειες παρεμβάσεις και τη συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα από γνωστά φανατικά στοιχεία. Και να περιορίσει τη δράση του τουρκικού προξενείου, σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς διπλωματίας. Γιατί όλα έχουν όριο! Οι κατ’ ιδίαν, τετ α τετ συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ταγίπ Ερντογάν τι σημαίνουν; Πηγαίνουμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις και απεμπολούμε δικαιώματα που απορρέουν από τις θέσεις μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ; Η εικόνα αυτή πρέπει να ξεκαθαρίσε.
Θα ήταν χρήσιμο να διευκρίνιζε ο υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ, πια είναι η θέση του για την άρνηση της Τουρκίας να σεβαστεί τη σύμβαση που έχει υπογράψει η Τουρκία για την επανεισδοχή των λαθρομςεταναστών που προωθούνται συστηματικά από τα εδάφη της. Γιατί από την την Ντόρα δεν μπορεί να περιμένουμε τίποτα ανάλογο.