Έκφραση αγανάκτησης από τον Άγιο Παντελεήμονα

Από την πολύπαθη περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα λάβαμε στο athenssos την ακόλουθη αναφορά-καταγγελία την οποία παραθέτουμε ως έχουμε υποχρέωση.

Με την σκέψη μας στραμμένη στα δικαία αιτήματα των κατοίκων του Άγιου Παντελεήμονα και απαράδεκτη στάση της αστυνομίας υπέρ πολικά κατευθυνόμενων μειοψηφιών που εμμένουν να μην σέβονται τα ανθρωπινά δικαιώματα των Ελλήνων και να υποκινούν ανθρώπους που παράνομα εισήλθαν στην χώρα σε πράξεις ρατσιστικής βίας εναντίον Ελλήνων συμπολιτών μας θεωρούμε πως η συγκεκριμένη κατάσταση πρέπει να αλλάξει.
Ως Έλληνες και ευρωπαίοι πολίτες διαπιστώνουμε πως η ελληνική δημοκρατία εδώ και δέκα χρόνια λόγω ενός μεγάλου μεταναστευτικού ρεύματος έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο ανθρώπων προερχομένων από τρίτες χώρες. Η παρουσία ενός τόσο μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών συνάνθρωπων μας στην χώρα έχει δημιουργήσει έλλειμμα σταθερότητας στην ίδια μας την δημοκρατία και απειλεί να αλλοιώσει την εικόνα και τις συνταγματικές αρχές του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Επιπροσθέτως παρατηρούμε με λύπη αλλά και οργή την κατάρρευση του εσωτερικού συστήματος ασφάλειας από τον προηγούμενο Δεκέμβριο και την δράση μη κυβερνητικών οργανώσεων με ρατσιστικές και προκλητικές εξαγγελίες εναντίον των ελλήνων. Οι εν λόγω μη κυβερνητικές οργανώσεις εξωθούν τους μετανάστες σε πράξεις βίας και ρατσιστικού μίσους απέναντι σε έλληνες συμπολίτες, που θεωρούν πως ευρισκόμενοι σε ένα κράτος ευνομούμενο και με στόχο την προστασία του πολίτη, μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις και την αντίθεση τους για να κακώς κείμενα στην χώρα τους.
Από τις έως τώρα εξελίξεις διαπιστώνουμε πως ο αρμόδιος υπουργός ακολουθεί έναν εξαιρετικά επικίνδυνο δρόμο και υποκύπτει σε πιέσεις ατόμων που βρίσκονται σε αγαστή σύμπνοια με εξτρεμιστικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στα άκρα του πολιτικού συστήματος. Θεωρούμε πως ως Έλληνες πολίτες πρέπει να αισθανόμαστε ασφάλεια στην ίδια μας την χώρα . Διερμηνεύοντας τα συναισθήματα των συμπολιτών μας στον Άγιο Παντελεήμονα εκφράζουμε την αγωνία μας για την κατάσταση που επικρατεί, τονίζοντας ότι ο κύριος Μιχάλης Χρυσοχοιδης, μέχρι σήμερα, δε φαίνεται να ανταποκρίνεται στο φανταχτερό νέο τίτλο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη». Εμείς οι απλοί πολίτες του Άγιου Παντελεήμονα δε νοιώθουμε καμιά απολύτως προστασία από το ομότιτλο Υπουργείο του κ Υπουργού, στον οποίο είχαν επενδύσει πολλοί συμπολίτες μας ότι θα διέθετε τον κοινό νου και την πολιτική θέληση να κάνει το καθήκον του. Να τιμήσει δηλαδή τον τίτλο του Υπουργείου του.