Τα πήρε πίσω ο Γιώργος για απόδοση ιθαγένειας σε όλα τα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ψωροκώσταινα.

Την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε όσους αλλοδαπούς γεννιούνται στην Ελλάδα είχε εξαγγείλει, σε μια έξαρση των γνωστών πολυπολιτισμικών και "ανθρωπιστικών" του αισθημάτων, στις 4 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Τη δήλωση αυτή την έκανε στο Παγκόσμιο Φόρουμ του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη που έγινε-τρομάρα μας- στην Αθήνα και που το χρηματοδότησε κυρίως η οικογένεια Παπαδημητρίου που διαφεντεύει το θησαυροφυλάκιο του Ιδρύματος Ωνάση και ενσχύει τους διάφορους Βαλιανάτοςυ και CIA που απεργάζονται τη διάλυση της χώρας.


Λίγες μέρες νωρίτερα, ο επίσης " ανθρωπιστής" Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Γ. Ραγκούσης είχε επίσης δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές όσοι μετανάστες έχουν συμπληρώσει πέντε χρόνια νόμιμης παραμονής, καθώς και για «απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας για όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα από γονείς μετανάστες που διαμένουν στη χώρα για ορισμένο χρόνο και για εκείνα που έχουν λάβει ελληνική εκπαίδευση ορισμένης διάρκειας».
Όλα αυτά δημιούργησαν μεγάλη αναστάτωση, όχι βέβαια στα εξωνυμμένα ΜΜΕ, αλλά μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται πως ο Γιώργος κατάλαβε ότι ο παλιός κακός εαυτός του που φλέρταρε με την πολυπολιτισμικότητα δεν ήταν εκείνος που του έδωσε το 44% στις πρόσφατες εκλογές. Και ορθώς επανήλθε στις λογικές θεωρήσεις που ακολούθησε τον τελευταίο καιρό, οι οποίες και τον οδήγησαν στην Πρωθυπουργία.
Είναι γνωστό επίσης ότι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, πολλά αφανή αλλά και ενεργά στελέχη, μεταξύ των οποίων ο Θόδωρος Πάγκαλος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Αντρέας Λοβέρδος, αλλά και ο αντ' αυτού, Χάρις Παμπούκης, εξέφρασαν την ανησυχία τους. Αναφέρθηκε ότι μια τέτοια δήλωση αποτελεί στην πράξη αγγελτήριο μαζικής εισβολής εκατομυρίων παράνομων μεταναστών, οι οποίοι με τη απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας αποκτούν αυτόματα και την Ευρωπαική. Κάτι τέτοιο κάθε άλλο παρά συνάδει με τη μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε., η οποία καθίσταται ολοένα και πιο αυστηρή απέναντι στην πληθυσμιακή και πολιτισμική πολιορκία που τις ασκούν τα μαζικά κύματα των παράνομων μεταναστών.
Έγινε αναφορά στην ολέθρια έως προδοτική για τη χώρα δήλωση Παυλόπουλου ότι "ευχαριστούμε τους μετανάστες που επέλεξαν τη χώρα μας" και τα κύματα των 500.000 εισβολέων το χρόνο που ακολούθησαν και έχουν μεταβάλλει το κέντρο της Αθήνας σε τριτοκοσμικό βασίλειο των δουλεμπόρων και του εγκλήματος.
Ύστερα από εσωτερικές κοματικές πιέσεις, αλλά και από ανάλογες παραστάσεις από την Ευρώπη, ο Γιώργος Παπανδρέου "ανέκρουσε πρύμνα", θυμήθηκε τη δήλωσή του στις 12 Ιουνίου αυτού του χρόνου όπου αναφέρθηκε σε "μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση". Και μέσω του Παμπούκη έδωσε εντολή στη μάλλον "ιπτάμενη" Υφυπουργό Θεοδώρα Τζάκρη να δηλώσει στη Βουλή ότι «το δικαίωμα αυτό επιφυλάσσεται μόνο στα παιδιά των νομίμων μεταναστών».Τίτλοι τέλους μέχρι το επόμενο επεισόδιο.