Επίθεση Παυλόπουλου στο Χρυσοχοΐδη

Δε γνωρίζουμε ακόμη αν θα πετύχει ο κος Χρυσοσχοΐδης στο έργο του, όμως ο κος Παυλόπουλος θα έπρεπε να ντρέπεται για το αίσχος της ("ευχαριστούμε τους μετανάστες που διάλεξαν την Ελλάδα ως τόπο διαμονής τους") δικής του θητείας. Δε δικαιούται "δια να ομιλεί". Αυτά τα παραθέτουμε με αφορμή την αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του πρώην υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου
πυροδότησε αναφορά του κ. Χρυσοχοΐδη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι «η κατάσταση που έχω βρει στην Αστυνομία με φοβίζει πραγματικά». «Είναι αδιανόητο η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να λέει ότι φοβάται για την Αστυνομία. Η Ελληνική Αστυνομία έχει τεράστιες επιτυχίες, έχει χύσει το αίμα της για την κοινωνία», ήταν η απάντηση μέσω του ραδιοσταθμού, του κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει στον κ. Χρυσοχοΐδη να σπείρει τον μηδενισμό στην Αστυνομία, αλλά και ούτε να αμφισβητήσει τα πρόσφατα επιτεύγματά της, πολλά από τα οποία σημειώθηκαν επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας. Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε τη θέση του ότι «οι φυλακές είναι αφετηρία για εγκληματικές πράξεις» καθώς και ότι «τα ναρκωτικά, η διακίνηση όπλων, η ανασφάλεια είναι διάχυτα στην ελληνική κοινωνία». Αναφερόμενος στη στάση της Αστυνομίας στη διάρκεια των μικροεπεισοδίων που σημειώθηκαν στο περιθώριο της διαδήλωσης για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «επιχειρήθηκαν βιαιότητες από ορισμένους λίγους, υπήρξε όμως συντριπτική απάντηση της Αστυνομίας. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε στο μέλλον ποτέ γεγονότα τα οποία θα σημαδέψουν και πάλι την εικόνα της χώρας και τη ζωή στις πόλεις μας. Η ανομία δεν μπορεί να αποτελεί στοιχείο ανοχής για μας». Σχετικά, τέλος, με το ζήτημα της τρομοκρατίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «έχουμε πια μια περίεργη, μια ιδιότυπη μείξη του κοινού εγκλήματος, του οργανωμένου εγκλήματος, με την τρομοκρατία». Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος απάντησε ότι η εξάρθρωση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ήταν επιτυχία της «αντιτρομοκρατικής που αποκεφάλισε ο κ. Χρυσοχοΐδης» και δεν επετεύχθη από «συμπτωματικά γεγονότα όπως η τυχαία έκρηξη μιας βόμβας», φωτογραφίζοντας την έκρηξη που θεωρήθηκε αφετηρία για την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη».