Η νέα βιομηχανία του εγκλήματος της δουλεμπορίας και τι πρέπει να γίνει

Γράφει ο Θεόδωρος Κατσανέβας

Η εισβολή
Τα τελευταία δύο χρόνια, εισβάλλουν συστηματικά από την Τουρκία στη χώρα μας πάνω από 400.000 μουσουλμάνοι παράνομοι μετανάστες το χρόνο. Μαζί με τις πληθωρικές τους γεννήσεις, σε 15-20 χρόνια, θα ξεπεράσουν τα 9 εκ. του γηράσκοντος ελληνογενούς πληθυσμού. Σήμερα πρέπει να ανέρχονται σε περισσότερο από 1,5 εκατομμύρια, οι περισσότεροι από τους οποίους ζουν στην Αθήνα και είναι υποχείρια των δουλεμπορικών κυκλωμάτων στους οποίους συμμετέχουν επιλήσμονες δημόσιοι λειτουργοί, δικηγόροι, «μη κυβερνητικές οργανώσεις», κλπ., που θησαυρίζουν από τη νέα αυτή βιομηχανία του εγκλήματος.
Σε 8-10 χρόνια οι παράνομοι-ημινόμιμοι μετανάστες θα είναι περισσότεροι από 4 εκ., ώστε να είναι αδύνατο να αποτραπεί η διεύρυνση της εισβολής. Οι δουλέμποροι έχουν έδρα τους την Κωνσταντινούπολη στις περιοχές Κουμ Καπί και Γελσικόι και στη Σμύρνη στο Μπασμάν.

Λειτουργούν ανοιχτά υπό την αιγίδα του βαθέως τουρκικού κράτους και την ανοχή του επίσημου κράτους. Το τουρκικό Λιμενικό συχνά συνοδεύει δουλεμπορικές αποστολές μέχρι και μέσα στα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας. Υπεύθυνοι της Frontex της ανεπαρκέστατης Ευρωπαϊκής υπηρεσίας φύλαξης των συνόρων, έχουν επανειλημμένα καταγγείλει παρόμοια περιστατικά, ενώ αψευδείς μάρτυρες είναι σχετικά βίντεο και φωτογραφίες. Εφαρμόζεται απλά και ξεδιάντροπα το δόγμα Οζάλ ότι « δε χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αφού αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από εδώ μεριά και να τελειώνουμε μ’ αυτούς». Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της γείτονος το επιβεβαίωσε δηλώνοντας ότι η Τουρκία δεν έχει πρόθεση να κάνει τίποτα για την κατάσταση αυτή.
Η Τουρκία γράφει στα παλιά της υποδήματα τη διεθνή σύμβαση που έχει υπογράψει με την οποία υποχρεούται να δέχεται πίσω τους λαθρομετανάστες από το έδαφός της. Ενώ η Ελλάδα τηρεί καθ’ υπερβολήν τον κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙ, όπου η υποχρέωση για τη διαχείριση των λαθρομεταναστών για την Ε.Ε., ανήκει στην πρώτη χώρα εισαγωγής τους. Όταν συλληφθεί ένας παράνομος μετανάστης στην Ευρώπη, τον στέλνουν πίσω στην «τοξική χωματερή» που αποκαλείται Ελλάδα. Εδώ οι δουλέμποροι εισπράττουν 3.000-7.000 για κάθε λαθρομετανάστη, οι συνεργάτες τους θησαυρίζουν εντάσσοντάς τους στα κυκλώματα του εγκλήματος, των ναρκωτικών, της πορνείας, της παιδοφιλίας, της δολοφονίας υγειών μεταναστών και της πώλησης των ζωτικών τους οργάνων. Οι ιδιοκτήτες των βρωμερών πολυκατοικιών στα γκέτο της Αθήνας, ενθυλακώνουν φοροδιαφεύγοντας 20-70.00 Ευρώ το μήνα, χρεώνοντας 5-10 Ευρώ την ημέρα ανά άτομο, οι κάθε λογής παρατρεχάμενοι κάνουν διάφορες «μπίζνες». Είναι πολλά τα λεφτά απ’ αυτή την καινούργια βιομηχανία του εγκλήματος.
Κάποιοι υποδύονται τους φιλάνθρωπους-προοδευτικούς, αλλά πολλοί απ’ αυτούς εισπράττουν τον «οβολό» τους. Άλλοι είναι απλώς αφελείς, βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος. Και ενώ οι Έλληνες «ιθαγενείς» που διαμαρτύρονται χαρακτηρίζονται ρατσιστές, ορισμένοι κατά δήλωση προοδευτικοί ακτιβιστές, προσεγγίζουν το πρόβλημα μονοδιάστατα από τη λεγόμενη ανθρωπιστική του σκοπιά. Φυσικά δεν είναι προοδευτική η αντίληψη ότι το πρόβλημα της παγκόσμιας φτώχειας, μπορεί να λυθεί μεμονωμένα με φιλανθρωπικού τύπου ενέργειες και μάλιστα από την «Ψωροκώσταινα». Αποτελεί αυταπόδεικτη λογική ότι η ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών οδηγεί σε εθνοφυλετικές συγκρούσεις, σε αλλοίωση της ιστορικής συνέχειας και κατάλυση της κοινωνικής συνοχής της χώρας, στην ασυδοσία των δουλεμπόρων, των εμπόρων ναρκωτικών και του εγκλήματος, στη διόγκωση επικράτηση ρατσιστικών αντιδράσεων, σε συρρίκνωση των εργατικών δικαιωμάτων, σε πληθυσμιακή πλημμυρίδα διαφορετικών και μη αφομοιώσιμων υπεργεννητικών εθνοτήτων, με καταστροφικές συνέπειες όπως έχει αποδειχτεί από πολλά ιστορικά προηγούμενα. (Κύπρος, Λίβανος, Κόσσοβο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, κλπ).
Θα πρέπει επιτέλους να αποκαλυφθούν οι υπόγειες πηγές χρηματοδότησης διάφορων «ψευτοφιλανθρωπικών» οργανώσεων, όπως μεταξύ άλλων, της Human Rights Watts που χρηματοδοτείται από τον George Soros, ορισμένων αργυρώνητων δικηγόρων που εμπορεύονται τον ανθρωπισμό, περίεργων «υπερανθρωπιστών» κονδυλοφόρων του κατεστημένου, διάφορων παρατρεχάμενων που συνεργάζονται με τους δουλέμπορους και εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία των μεταναστών. Ούτε μπορεί να λησμονηθεί η εγκληματική αδιαφορία του Δήμαρχου της Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη για την κατάντια της πόλης του και αυτή του Προκόπη Παυλόπουλου που συμπυκνώνεται από την εξωφρενική δήλωσή του «... ευχαριστούμε τους μετανάστες που επέλεξαν τη χώρα μας για να έρθουν !»

Μέτρα πολιτικής
Η χώρα μας, οφείλει να εντάξει τους νόμιμους, νομιμόφρονες και αφομοιώσιμους μετανάστες στον κοινωνικό της ιστό και σταδιακά να τους παραχωρήσει την ελληνική ιθαγένεια. Όπως και σε όσους που γεννιούνται στην Ελλάδα από νόμιμους μετανάστες, έχουν ενηλικιωθεί, ομιλούν πολύ καλά την ελληνική, δεν έχουν υποπέσει σε παραβατική συμπεριφορά και δηλώνουν σεβασμό στο Σύνταγμα της χώρας. Να απλοποιήσει και να επιταχύνει τις διαδικασίες χορήγησης πολιτικού ασύλου σε όσους το δικαιούνται, αναλογικά με τον πληθυσμό της σε σχέση με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Να προωθήσει τη δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους και νεκροταφείου στην Αττική. Να υποχρεώσει να ασφαλιστούν στο ΙΚΑ όσοι αποδεδειγμένα απασχολούνται μόνιμα σε οικιακές εργασίες πάνω από πέντε χρόνια στην Ελλάδα. Και να βάλει φρένο στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και την εκμετάλλευσή των νόμιμων μεταναστών.
Παράλληλα, οφείλει να θωρακίσει τα σύνορα της με την ενεργό και συντονισμένη δράση της αστυνομίας, του στρατού, του ναυτικού, του λιμενικού, την προμήθεια πλωτών μέσων, την αξιοποίηση των σύγχρονων συστημάτων ηλεκτρονικής παρακολούθησης των ενόπλων δυνάμεων Να εκσυγχρονίσει εκ βάθρων την Αστυνομία Αλλοδαπών, να συνεργαστεί με ξένες υπηρεσίες για τον ίδιο σκοπό και να δημιουργήσει ειδικό τμήμα στην υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου της αστυνομίας για τους αργυρώνυτους δημόσιους λειτουργούς που συνεργάζονται με τους δουλέμπορους. Να εξοντώσει αμείλικτα τα κυκλώματα των δουλεμπόρων και των συνεργατών τους με τη μετατροπή του σχετικού αδικήματος σε βαρύτατο προφυλακιστέο κακούργημα και τη δημιουργία ειδικής Εισαγγελίας για τον ίδιο σκοπό. Να δημιουργήσει « Οργανισμό για τους Μετανάστες», ο οποίος θα αναλάβει την προσωρινή μετεγκατάστασή των παράνομων μεταναστών με ειδική φροντίδα για τις γυναίκες και τα παιδιά, σε αξιοπρεπείς χώρους, μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Και μεγάλων πόλεων.Και κατά το δυνατόν να τους επαναπροωθήσει στις χώρες τους, με διάφορους τρόπου και ειδικότερα με ναυλωμένα αεροπλάνα και με τη χορήγηση και ορισμένου ποσού.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να συμμορφώσει την Τουρκία με την απειλή αναστολής των ενταξιακών διαδικασιών, ένα θέμα που θα πρέπει να αποτελεί κόκκινη γραμμή της εξωτερικής μας πολιτικής. Ενώ ο κανονισμός του Δουβλίνου ΙΙ πρέπει άμεσα να αναθεωρηθεί πλήρως. Τότε μόνο οι «φιλάνθρωποι» βορειοευρωπαίοι που μας καταγγέλλουν για κακομεταχείριση των λαθρομεταναστών θεωρώντας μας προφανώς «κουτόφραγκους», θα καταλάβουν την έκταση του προβλήματος. Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι η χώρα μας μετατρέπεται σε ευρωπαϊκό εφαλτήριο της διεθνούς τρομοκρατίας.
Έχει ειπωθεί ότι οι πολιτικάντηδες ενδιαφέρονται μόνο για τις επόμενες εκλογές, ενώ οι μεγάλοι πολιτικοί για τις επόμενες γενιές. Εδώ θα φανεί αν η νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου που γέννησε ελπίδες -που πεθαίνουν τελευταίες- θα ακολουθήσει το δεύτερο και δύσκολο δρόμο. Σε αντίθετη περίπτωση, ας ξεχάσουμε αυτή τη χώρα μετά από 2.000 χρόνια ιστορικής διαδρομής που την κατοικεί μια εθνική ενότητα με επιμέρους εθνοφυλετικές προσμίξεις αλλά με υπεροχή του ελληνιστικού στοιχείου. Σε 10-15 σε 20 χρόνια το αργότερο, η χώρα αυτή απλά δε θα υπάρχει.