Έλα να μάθεις στην πλατεία Βάθης τι ζωή περνώ.....


Γράφει η Ελένη Σπανού

Δείτε μερικές σκηνές από το κέντρο της Αθήνας, εκεί που διάλεξα να ζω, γιατί μου άρεσε πολύ και θέλω να βρίσκομαι συνεχώς κοντά στα αυθεντικά πράγματα και τόπους και όχι σε άλλα νεοπλουτίστικα και χωρίς καμία προσωπικότητα και αυθεντικότητα. Εδώ στην πατρίδα μας, κοιτίδα του πολιτισμού των πολιτισμών και της παράδοσης και της πίστης και της ελευθερίας και της Δημοκρατίας, και της ενεργού αρχαίας Πολιτείας! Όμως ήλθαν τα μπουλούκια των μεταναστών από την Αφρική και την Ασία να μας πάρουν την μπάλα παντελώς και να καταλάβουν κυριολεκτικά το χώρο μας!

Τώρα δεν μπορώ να γυρίσω ασφαλής στο σπίτι μου, να πάω στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι για καφέ και βόλτα και μεζέδες και να γυρίσω ασφαλής στο σπίτι μου, δεν μπορώ να καλέσω φίλους στο σπίτι μου, Έλληνες και ξένους και να τους πάω στα πέριξ και στην Ακρόπολη και να γυρίσουμε ασφαλείς στο σπίτι, δεν μπορώ να πάω δίπλα μου στο Εθνικό Θέατρο και να γυρίσω ασφαλής να μπω στην πόρτα μου, κινδυνεύω άμεσα, δεν μπορώ να βγω από το σπίτι μου κάθε στιγμή και να είμαι ασφαλής! Έγινε τριτοκοσμικό ΑΒΑΤΟ!
Γιατί, τι άλλαξε; Ναι, εφόσον όλες τις ώρες της ημέρας πια, και φυσικά και της νύχτας στο κατακόρυφο, τα επεισόδια των οργανωμένων επιθέσεων με μαχαίρι και ληστειών σε πεζό άτομο μόνο του, σε εποχούμενα άτομα με αυτοκίνητα ή μηχανή άνδρες ή γυναίκες, σε αυτοκίνητα στο σπίτι μου μπροστά, ΟΛΑ ΑΥΤΑ κατ’ επανάληψη σε κάποιο αριθμό κάθε μέρα! Και ακόμα τα ναρκωτικά στα κουτιά του ΟΤΕ και στα ρείθρα και στα δεντράκια των πεζοδρομίων κρυμμένα για τα βαποράκια και τους χρήστες – πελάτες και το Αστυνομικό Τμήμα στα 100 μέτρα, με βασικό μέλημα την προστασία τους αυτών των ιδίων κάθε βράδυ! Χιλίαδες αλλοδαποί μετανάστες ζούνε στους 3 δρόμους μας εδώ και είμαστε το πολύ 150 Έλληνες, τα πρωινά όταν είναι και οι επαγγελματίες των ισογείων.
Μπορούμε να πιάσουμε το θέμα από την αρχή του, τους δρόμους και τα κυκλώματα της λαθρομετανάστευσης στην Κωνσταντινούπολη και στη Σμύρνη που τους οδηγούν στην Ελλάδα και στην Ομόνοια της Αθήνας, τα εδώ κυκλώματα των ανθρώπων της παρανομίας και της νύχτας που εκμεταλλεύονται στο έπακρο κάθε πτυχή της κατάστασης, τους σπιτώνουν τους λαθρομετανάστες σε επαγγελματικά κτίρια ή διαμερίσματα Πολυκατοικιών «της ντροπής» και εισπράττουν 5-7 € το κεφάλι για 12 ή 24 ώρες = 50-60.000 € το μήνα, τους χρησιμοποιούν στη διακίνηση ναρκωτικών και ανθρώπων στην πορνεία. Στήνουν και πορνεία στην Πολυκατοικία για να τους εξυπηρετούν και να έχουν κι από εκεί μια ακόμα είσπραξη, τους υποκινούν σε λεηλασίες αυτοκινήτων και εκφοβισμούς και ληστείες στην περιοχή για να φεύγουμε εμείς οι άλλοι Έλληνες κάτοικοι κανονικοί, την μεταναστευτική πολιτική της χώρας μας που δεν έχουμε γιατί φτάσαμε στο ΧΑΟΣ της ακυβερνησιάς και αδιαφορίας και διαφθοράς και ανικανότητας και σφυρίζουμε κλέφτικα κοιτώντας αλλού και νομίζοντας πως είμαστε εμείς καλά και κρυβόμαστε με φιλολογικές αρλούμπες για τα επαναλαμβανόμενα σκάνδαλα και κανείς δεν βλέπει και δεν καταλαβαίνει τίποτα, μας κοροϊδεύουν και βρίζουν εμάς και το Κράτος μας ακόμα και οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες που μας ληστεύουν!
Όμως δεν έχουν καμία σημασία ΠΙΑ και δεν μας νοιάζουν πλέον εμάς ΤΩΡΑ αυτά τα περί της μεταναστευτικής πολιτικής και της κοινωνικής ενσωμάτωσής τους του κ. Δημάρχου Αθηναίων κλπ, αρμοδιότητας των 300 εκπροσώπων μας (ως νομοθετικό έργο ή έλεγχο του κυβερνητικού έργου), γιατί τώρα εμείς δε ζούμε, είμαστε σε ΠΑΝΙΚΟ, γιατί ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ κάθε στιγμή της ημέρας και θέλουμε ΤΑΞΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ για να προστατευτούμε ΑΜΕΣΑ! Είμαστε υπό την κανονική ΚΑΤΟΧΗ των μεταναστών, δεν είμαστε ελεύθεροι! Και δεν καταλαβαίνει τίποτα κανείς, γιατί δεν τους έχει δίπλα στο σπίτι του!
Ήλθαν τώρα –εδώ και 2 μέρες- και οι γιατροί του κόσμου να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες στα πλήθη αυτά των μεταναστών και ορθώς, αλλά μας είπαν ότι είναι άστεγοι και τι κάνει το Κράτος κλπ. Ξέφυγαν δηλαδή από το ιατρικό ανθρωπιστικό καθήκον τους και έκαναν μεταναστευτική πολιτική. Ούτε λόγος όμως πόσοι είναι δίπλα στους πόσους Έλληνες, εκτός κι αν δεν ζούνε Έλληνες πια στην Ομόνοια της Αθήνας στην Ελλάδα. Δε σκέφτηκαν να τους πάρουν αυτοί οι ίδιοι δίπλα στο σπίτι τους να τους έχουν πιο κοντά τους και να τους παρέχουν τις υπηρεσίες τους...
Και το Υπουργείο Υγείας του κ. Αβραμόπουλου μας παραπλάνησε και συγκάλεσε μια σύσκεψη όλων των συναρμόδιων φορέων στις μετά από εκθέσεις καταπέλτες των Εποπτών Δημόσιας Υγείας για τους κινδύνους από τα πλήθη των μεταναστών αυτών στο κέντρο της Αθήνας, ήσαν και οι Υπηρεσίες Επιδημιολογίας με έτοιμο μηχανισμό τότε για άμεσες ιατρικές εξετάσεις κλπ, αλλά δεν έγινε τίποτα παραπέρα! Ανακάτεψαν δηλαδή τα κόπρανα αυτών και τα έβαλαν κάτω από το χαλί μας για να μας δείξουν ότι κάτι κάνανε για μας και νομίζουν πως έτσι είναι όλα εντάξει! Τι να κάνουμε εμείς τώρα πλέον?? Ζητάμε και άδεια οπλοφορίας γιατί πλέον κινδυνεύει η ζωή μας!
Τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές ακούγονται άγριες φωνές κάτω στο δρόμο μου, στην πόρτα μου και δίπλα μας ακριβώς στο μπαρ ενός ατόμου της νύχτας στη γειτονιά μας, φωνές και ουρλιαχτά και δυνατά σπασίματα από τζάμια ή γιαλιά, καλώ το 100 ζητώντας βοήθεια, τίποτα. Ξημερώνει αύριο μια άλλη μέρα Κυριακή και όλα τα σκιάζουν τα στίφη και οι επιθέσεις των μεταναστών με τους μπόγους των εμπορευμάτων τους και του αδιαχώρητου των πεζοδρομίων και δεν υπάρχουν Έλληνες πια εδώ την Κυριακή, πλην των μαστροπών και προαγωγών των μιασμάτων της νύχτας...., και οι ελάχιστοι που μείναμε Έλληνες, κλειδωμένοι στα σπίτια μας.
Μια μέρα στήνει η Χρυσή Αυγή συγκέντρωση-διαμαρτυρία -πορεία επιτροπών πολιτών της Ομόνοιας, Βοτανικού, Αμπελοκήπων, Πάτρας κλπ στις 7.00 μ.μ. στην Ομόνοια. Είχαμε όλοι μας από καιρό την ιδέα για μια ωραία διαμαρτυρία όλων των συλλόγων των περιοχών γύρω της Ομόνοιας που μαρτυρούμε και προς το παρόν καλούμαστε μεταξύ μας οι σύλλογοι για ανάλυση των θεμάτων μας και τι θα γίνει παραπέρα. Ήλθαν λοιπόν οι Χρυσαυγήτες και μας καπέλωσαν, μας πήραν και θάψανε το θέμα μας της εγκληματικότητας και επικινδυνότητας στο κέντρο της Αθήνας, για δικούς τους σκοπούς! Και χρησιμοποίησαν όσους πολίτες μπόρεσαν αποσπώντας τους και τις υπογραφές τους στο δρόμο ως φίλα προσκείμενοι και ονομάζοντάς τους (άγνωστες) «επιτροπές πολιτών» και παραπλανώντας τους ότι είναι «ακομμάτιστες» επιτροπές πολιτών από τους συλλόγους μας κλπ και υποκινώντας τους με τον πόνο μας..!

Και μετά ήλθαν κι άλλοι, οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές, αντιφασίστες και όρισαν μια συνάντηση-αντιπορεία στις 5.00 μ.μ. στην Πλ. Κάνιγγος, για να διαφυλάξουν την Δημοκρατία! Και υπήρχε και πορεία του Γρ. Λαμπράκη στις 5.00 μ.μ. από τον Μαραθώνα προς την Αθήνα! Είδαμε στην τηλεόραση τα γεγονότα με κλεφτοπόλεμο και βόμβες στα Εξάρχεια και την είδηση ότι ήσαν 2 συναντήσεις στην περιοχή, μία των «ακροδεξιών» και μία αντιφασιστική, περί τίνος, με τι στόχους και αιτήματα ήταν κάθε μία ούτε λόγος δεν έγινε από τα κανάλια, ΤΙΠΟΤΑ...
Σας χαιρετώ και εύχομαι κα είστε καλά εσείς που με διαβάσατε και καλύτερα όσοι με νοιώσατε.