«Κοίμηση Πολιτών» η αυτοαποκαλούμενη Κίνηση Πολιτών του Κέντρου της Αθήνας, ΚΙ.ΠΟ.ΚΑ;



Η αυτοαοποκαλούμενη Κίνηση Πολιτών του Κέντρου της Αθήνας, ΚΙ.ΠΟ.ΚΑ. με επικεφαλής επαγγελματικό στέλεχος και εμφανιζόμενο προς τα έξω οικονομικό αιμοδότη τον Αθηναίο ξενοδόχο, χτύπησε και πάλι. Με εκτελεστικό όργανο τον κ. Δημήτρη Νικολακόπουλο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόταν στο γραφείο του βουλευτή της Ν. Δ. και φίλου της Ντόρας, Άρη Σπηλιωτόπουλου, συλλέγει υπογραφές από επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής Ομόνοιας,
σε κείμενο-διακήρυξη, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο πρόβλημα των λαθρομεταναστών. (βλέπε σχετικό).
Στα υπομνήματά τους όμως παραστάσεις της «Κίνησης» το πρόβλημα των λαθρομεταναστών περιέργως εξαφανίζεται και αναφέρεται γενικόλογα στα προβλήματα της εγκληματικότητας, της πορνείας, των ναρκωτικών, της ομαλής λειτουργίας του κέντρου της Αθήνας και του...ελλιπούς φωτισμού. Ενώ ταυτόχρονα τονίζεται εμφαντικά ότι «καταδικάζουν κάθε ενέργεια ρατσισμού». (βλ. σχετική ανακοίνωση). Στους εννέα που υπογράφουν τις σχετικές ανακοινώσεις της Κίνησης (ΚΙ.ΠΟ.ΚΑ). έχουν βάλει μπροστά το όνομα του Πατέρα Σεραφείμ, του ιερέα του Αγίου Κωνσταντίνου. ( βλ. σχετικό) .Για τον οποίο, όπως και για ορισμένους από τους άλλους, πολύ θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν είναι ενήμεροι για όλα τα παραπάνω.
Με τον επικεφαλής της Κίνησης πολιτών κ. Γεώργιο Τσακίρη, παράγοντες του Θησέα ήρθαν σε επαφή και του ζήτησαν, πιστεύοντας ότι έχει ειλικρινείς προθέσεις, να ενώσει τις δυνάμεις του με τις άλλες οργανώσεις της Αθήνας για τους κοινούς σκοπούς. Μάλιστα, του προτάθηκε να μπει επικεφαλής του Θησέα και ως Πρόεδρος αν το επιθυμεί. Ο κ. Τσακίρης, αρνήθηκε. Και όταν τον ρωτήσαμε γατί στα υπομνήματά του προς την πολιτεία δεν αναφέρεται στο πρόβλημα των λαθρομεταναστών, μας είπε ότι αυτή είναι η απόφαση της Κίνησης Πολιτών. Και ποια είναι η Κίνηση Πολιτών τον ρωτήσαμε, η οποία δεν έχει κανένα νομιμοποιητικό χαρακτήρα, αφού δεν είναι αναγνωρισμένο σωματείο ως όφειλε ; Ο κ. Τσακίρης σιώπησε. Την τουλάχιστον περίεργη αυτή στάση της υποτιθέμενης Κίνησης Πολιτών την έχουν αντιληφθεί και οι άλλες νόμιμες οργανώσεις της Αθήνας όπως τα Παναθήναια, κλπ. και έχουν απομονώσει τον κ. Τσακίρη και το περίεργο μαγαζάκι του.
Η Κίνηση Πολιτών δεν είναι παρά μια προσπάθεια «Κοίμησης των Πολιτών» με αλλότριους σκοπούς που δεν έχουν σχέση με τις πραγματικές αγωνίες των επαγγελματιών και κατοίκων του πολύπαθου κέντρου. Επειδή στην Ελλάδα επιτέλους δεν μπορεί να είσαι ότι δηλώσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους επαγγελματίες και κατοίκους της Αθήνας για όλα αυτά. Και αν με την προηγούμενη κυβέρνηση και με τον ανεκδιήγητο Δήμαρχο της Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη και τον ακόμα πιο ανεκδιήγητο Πάκη Παυλόπουλο (ευχαριστούμε τους μετανάστες που επέλεξαν την Ελλάδα), ο κ. Τσακίρης και η «Κοίμηση Πολιτών» είχαν ανοιχτούς διαύλους, σήμερα έχουν αλλάξει τα πράγματα. Οι δίαυλοι αυτοί θα κλείσουν. Για να μην ξοδεύουν και τσάμπα τα λεφτά τους οι άνθρωποι.