Θησέας, Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός και Οικολογικός Σύλλογος της Πλατείας Ομονοίας και των γύρω Περιοχών της Αθήνας

Οι σκοποί του Συλλόγου είναι :

1. Η προάσπιση του ιστορικού κέντρου της χώρας, της Αθήνας, από τους δουλεμπόρους παράνομων μεταναστών, τους σωματέμπορους ιερόδουλων, τους εμπόρους ναρκωτικών και των εγκληματικών στοιχείων που λυμαίνονται την περιοχή.
2. Η διαφύλαξη της προσωπικής και επαγγελματικής υπόστασης των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής
από τα εγκληματικά και διάφορα κυκλώματα που λυμαίνονται την περιοχή και ειδικότερα από τη μαζική εγκατάσταση και παράνομη ενοικίαση οικημάτων και πολυκατοικιών από εκατοντάδες-χιλιάδες παράνομους μετανάστες, χωρίς στοιχειώδεις πολεοδομικές και υγειονομικές προυποθέσεις.
3. Η συμπαράσταση προς τους πραγματικούς πολιτικούς πρόσφυγες, με την επισήμανση ότι η λύση του προβλήματος, δε βρίσκεται στη συγκέντρωση του μεγαλύτερου μέρους τους στην Αθήνα, αλλά στην αναλογική κατανομή τους σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.
4. Η πρακτική εφαρμογή της προεκλογικής δέσμευσης του Πρωθυπουργού για «μηδενική ανοχή στους παράνομους μετανάστες» και η υποχρεωτική τήρηση της σύμβασης που έχει υπογράψει η Τουρκία για επανεισδοχή τους, με κύρωση την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
5. Η αναθεώρηση της συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ για την υποχρέωση διαχείρισης των παράνομων μεταναστών από την πρώτη χώρα εισαγωγής τους, η δημιουργία Οργανισμού Μεταναστών καθώς και αξιοπρεπών χώρων προσωρινής διαμονής τους και η επαναπροώθησή στις χώρες τους με πτήσεις τσάρτερ και έξοδα της Ε.Ε.
6. Η προστασία του περιβάλλοντος, η προώθηση της δενδροφύτευσης και του πράσινου στα πεζοδρόμια, στα μπαλκόνια και κυρίως στις ταράτσες των πολυκατοικιών.
7. Η επέκταση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας στην Ομόνοια και στις γύρω περιοχές,, η αποκατάσταση της ιστορικής πολεοδομικής της ταυτότητας, η καθαριότητα, ο ισχυρός φωτισμός, η καλαίσθητη και ενιαία αισθητική στις επιγραφές και διαφημιστικές σημάνσεις, το βάψιμο και η καλαισθησία στην εξωτερική εμφάνιση των πολυκατοικιών και οικημάτων
8. Η συνεργασία με δημόσιους, τοπικούς και ιδιωτικούς φορείς, καθώς και με άλλους συλλόγους, εθελοντικές οργανώσεις της Αθήνας και άλλων περιοχών και η διοργάνωση κάθε είδους εκδηλώσεων, ενεργειών και παρεμβάσεων για την προώθηση των ως άνω σκοπών.

Εγγραφή μέλους

Μέλος του Θησέα μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης ή αλλοδαπός νόμιμος μετανάστης, που αποδέχεται τις ως άνω αρχές του συλλόγου, προτείνεται από κάποιο παλαιότερο μέλος και καταβάλλει ετήσια συνδρομή, 10 Ευρώ για τους κατοίκους και 20 Ευρώ για τους επαγγελματίες. Το Δ.Σ. του συλλόγου διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής μέλους που διαπιστωθεί ότι ενεργεί ενάντια στις αρχές του, επιστρέφοντας τη συνδρομή του. Τα στοιχεία των μελών θεωρούνται προσωπικά δεδομένα. Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Θησέα, μπορεί να απευθυνθούν στο e-mail : thiseas.omonoia@gmail.com