Νέο κέντρο για τους παράνομους μετανάστες μετά την κατάργηση της Παγανής στη Μυτιλήνη

Τη δημιουργία πρότυπου Κέντρου Υποδοχής παρανόμως εισερχομένων αλλοδαπών σε χώρο που παραχωρείται από το υπ. Εθνικής Αμυνας στη Μυτιλήνη, ανακοίνωσε ο υφ. Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας στο φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών, του 3ου Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, που διενεργείται στην Αθήνα. Ετσι καταργείται το Κέντρο Κράτησης Παγανής -επίμονο, χρόνιο αίτημα της Υπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες και άλλων οργανώσεων.
Κατά πληροφορίες, η συνεργασία των κ. Βούγια και του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου θα συνεχισθεί, αφού αναζητούνται κι άλλοι χώροι που μπορεί να παραχωρήσει το υπ. Εθνικής Αμυνας για δημιουργία Κέντρων Υποδοχής.
Ο κ. Βούγιας διαβεβαίωσε ότι θα προστατευθεί η νομιμότητα όσων αλλοδαπών αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη συγκέντρωση των απαιτούμενων ενσήμων από εργασία και ότι θα δημιουργηθούν χώροι ταφής και λατρείας για τους μουσουλμάνους. Συγχρόνως, θα ενταθούν τα μέτρα καταστολής κατά των παράνομων δραστηριοτήτων μεταναστών και όσων επωφελούνται από το καθεστώς της παρανομίας και εμπορεύονται ανθρώπους. Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων του υπ. Εσωτερικών θα αναλάβουν την εξέταση αιτήσεων για πολιτικό άσυλο. Επέκρινε τα στερεότυπα φοβίας που προωθούνται από τα ΜΜΕ και οδηγούν στην ξενοφοβία και τόνισε ότι δεν θα γίνονται πλέον ανεκτά φαινόμενα ασυδοσίας και υπέρβασης αρμοδιοτήτων εις βάρος αλλοδαπών.
Ο πρώην υπ. Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος, κατά την υπουργία του οποίου η Ελλάδα ανέλαβε τη διοργάνωση του Φόρουμ, σημείωσε ότι η σχέση μετανάστευσης και ανάπτυξης αποτελεί διεθνή προτεραιότητα και πυλώνα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Ασυλο. Θύμισε τη συμβολή της κυβέρνησης Καραμανλή στη διαμόρφωση της κοινής ευρωπαϊκής, μεταναστευτικής πολιτικής (ευχαριστούμε τους μετανάστες που επέλεξαν τη χώρα μας) και σχολιάζοντας αργότερα τις δηλώσεις του κ. Βούγια για το «κολαστήριο της Παγανής» είπε: «Τα κολαστήρια για τα οποία μιλά σήμερα ο κ. Βούγιας, μεταξύ των οποίων και εκείνο της Παγανής, είναι “δημιουργήματα” των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ». Ο κ. Παυλόπουλος είχε δηλώσει ότι θα αποχωρήσει μαζί με τον Καραμανλή. Παραμένει και έχει το θράσος να πολιτεύεται ακόμα. Χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ, ο άνθρωπος που άνοιξε τις πύλες της χώρας για την εθνολογική της αλλοίωση.