Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προστάτης των λαθρομεταναστών κ. Χρυσοχοΐδη;

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε εθνικό ζήτημα τη λαθρομετανάστευση λέγοντας ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για μηδενική ανοχή στην παράνομη είσοδο. «Είναι δυσβάσταχτο το κόστος, όχι μόνο το οικονομικό και το πολιτικό αλλά κυρίως το κοινωνικό. Θα τιναχτεί στον αέρα η κοινωνική συνοχή, θα την πληρώσουν οι φτωχοί άνθρωποι, οι φτωχοί βιοπαλαιστές και οι άμοιροι μετανάστες που είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης» τόνισε ο υπουργός
και πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε να διαχειριζόμαστε με τρόπο απάνθρωπο αυτούς τους ανθρώπους και οφείλουμε να λειτουργήσουμε όλες εκείνες τις δομέςούτως ώστε η συμπεριφορά μας να είναι ανθρώπινη πρωτίστως, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια».
Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης προσανατολίζεται σε προσλήψεις αλλοδαπών οι οποίοι θα εργάζονται ως πολιτικό προσωπικό στα Αστυνομικά Τμήματα όπου το μεταναστευτικό στοιχείο είναι έντονο και η αρχή θα γίνει από το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα. Οι μετανάστες θα απασχολούνται ως μεταφραστές, ως συνδετικοί κρίκοι μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και κοινοτήτων αλλοδαπών και ως «εγγυητές της καλής συμπεριφοράς των αστυνομικών απέναντί τους».
Επίσης σε περιοχές όπου έχουν εμφανιστεί κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων όπως στον Αγιο Παντελεήμονα θα αλλάξει ριζικά το μοντέλο αστυνόμευσης για την προστασία των αλλοδαπών ενώ πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι «δεν θα γίνουν ανεκτές “συμμαχίες” αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος με μέλη ακροδεξιών οργανώσεων».
Παράλληλα σε αρκετά Αστυνομικά Τμήματα θα απασχοληθούν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως ρατσιστικές συμπεριφορές, κακοποιήσεις ανηλίκων, ενδοοικογενειακή βία κ.ά. Η ειδική ομάδα των επιστημόνων θα συσταθεί υπό την επίβλεψη του έμπειρου ειδικού διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ. κ. Αντώνη Γιαπιτζόγλου .
Επιπροσθέτως αποφασίστηκε η ΕΛ.ΑΣ. να μην έχει ουδεμία αρμοδιότητα με τη διαδικασία χορήγησης ασύλου στους μετανάστες. Μάλιστα θα καταργηθούν οι σχετικές επιτροπές της Αστυνομίας που ασχολούνταν με την αξιολόγηση των αιτήσεων. Για το θέμα αρμόδιο θα είναι πλέον το υπουργείο Εσωτερικών. Ο κ. Χρυσοχοΐδης που προεκλογικά τουλάχιστον είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους "ιθαγενείς" ψηφοφόρους, δεν έκανε καμία αναφορά σ' αυτούς, για την ώρα τουλάχιστον. Ελπίζουμε ότι δε θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Ανεπρόκοπου-Προκόπη Παυλόπουλου που υπερέβαλλε εαυτόν σε δημόσιες σχέσεις απέναντι στο "φιλανθρωπικό" προς τους λαθρομετανάστες δημοσιογραφικό κατεστημένο.