ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ !! ??

Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν - ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Αθήνα – Ομόνοια, Τρίτη 13 Οκτωβρίου, 2009



Προς : τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Από: κατοίκους & επαγγελματίες της Ομόνοιας Αθηνών
Θέμα: «Εγκληματικότητα –άμεσοι κίνδυνοι ζωής & υγείας –και εγκατάλειψη στην Ομόνοια»


Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη,

Σας συγχαίρουμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας, σε πολύ σοβαρά θέματα για τη χώρα μας σήμερα, και ευχόμαστε «καλή δουλειά» με επιτυχία και αποτέλεσμα σε αυτά τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που αναλάβατε, για την προστασία, τάξη και ασφάλεια του πολίτη στην Ελλάδα!
Μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας και σε συνέχεια των άμεσων δηλώσεών σας και εξαγγελιών σας «πρώτα ο πολίτης» και περί «πάταξης της εγκληματικότητας» με κάθε μέσο, επιθυμούμε να διαμαρτυρηθούμε και να σας καταγγείλουμε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ το ανεξέλεγκτο και απαράδεκτο της οργανωμένης εγκληματικότητας στην ιστορική περιοχή κάτω της πλατείας Ομόνοιας στην Αθήνα, λίγα βήματα από την Ακρόπολη και τα μνημεία του παγκόσμιου Πολιτισμού, σήμερα στο τέλος του 2009.
Το «κακό» αφέθηκε κυριολεκτικά και αναπτύχθηκε ταχύτατα και ρίζωσε για τα καλά το 2009
, αλλάζοντας παντελώς την φυσιογνωμία του ιστορικού & εμπορικού κέντρου της Ομόνοιας της Αθήνας και μη αφήνοντάς μας περιθώρια ζωής και οικονομικής και κοινωνικής επιβίωσης εδώ πλέον. Τι πρέπει και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς σήμερα;;
Τα κυκλώματα της παρανομίας και του οργανωμένου εγκλήματος είναι καλά ριζωμένα δίπλα μας παντού και προωθούν καθημερινά την πορνεία (ακόμα και μέσα στην Πολυκατοικία μας & απέξω στο πεζοδρόμιό μας), το εμπόριο και την διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, καθώς και το παράνομο εμπόριο και παραεμπόριο του πεζοδρομίου με τους μπόγους των παράνομων εμπορευμάτων. Και όλα αυτά με την παράνομη εγκατάσταση στιφών από παράνομους μετανάστες κυρίως από την Ασία και την Β. Αφρική, ως κύρια όργανά τους για τις παράνομες δραστηριότητές τους (σε επαγγελματικά κτίρια και στα διαμερίσματα των Πολυκατοικιών, εδώ δίπλα μας & πάνω μας και παντού όσο βλέπει το μάτι μας και οι διερχόμενοι πολίτες και οι έντρομοι τουρίστες και οι ερχόμενοι με φόβο πελάτες μας).
Και όλα αυτά με την ανοχή των Ελληνικών Αρχών εφαρμογής του Νόμου και καταστολής του εγκλήματος.
Και φυσικά συνεχίζουν οι παράνομοι να οργανώνουν τα δίκτυα της εγκληματικότητάς τους και να θέτουν έτσι σε καθημερινό κίνδυνο τη ζωή μας, την υγεία μας, τις οικογένειές μας και τις δικές μας νόμιμες επαγγελματικές & επιχειρηματικές δραστηριότητες, βλάπτοντας εμάς, τη χώρα μας, την οικονομία μας και τον τουρισμό μας, με αποτέλεσμα αυτοί να πλουτίζουν παράνομα σε βάρος ημών και του Κράτους και να ανακυκλώνουν το μαύρο χρήμα τους συνεχώς σε νέες επεκτάσεις των παράνομων δραστηριοτήτων τους, κι εμείς που ζούμε εδώ μόνο να κινδυνεύουμε και να κοιτάζουμε πώς θα προφυλαχτούμε. Η εγκληματικότητα χωρίς τέλος και το χάος χωρίς κανένα φως μέχρι σήμερα.
Δεν ελέγχονται οι προφανείς και γνωστές τοις πάσι παράνομες δραστηριότητες αυτών από τις αστυνομικές, τις φορολογικές ή άλλες αρμόδιες Αρχές, δεν συλλαμβάνονται οι δράστες και υπαίτιοι αξιόποινων και εγκληματικών πράξεων και δεν ασκούνται οι νόμιμες διώξεις κατ’ αυτών, ούτε μετά από τις νόμιμες αναφορές & εγκλήσεις μας, ούτε αυτεπάγγελτα από τις Αρχές εφόσον βάλλουν κατά της δημόσιας τάξης.
Τι συμβαίνει επιτέλους ;;
Διαμαρτυρηθήκαμε αρχικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον αρμόδιο Δήμαρχο, αλλά και στις αρμόδιες Αρχές της εκτελεστικής εξουσίας, μέσω και του κοινοβουλευτικού ελέγχου του πολιτικού μας συστήματος, από τον Νοέμβριο & Δεκέμβριο 2008 και Φεβρουάριο του 2009. Καταφύγαμε και στις Εισαγγελικές Αρχές από τον Μάρτιο του 2009 και μετέπειτα συνεχώς με κάθε περιστατικό εγκληματικότητας σε βάρος μας. ΤΙΠΟΤΑ παντελώς και τίποτα επί της ουσίας!
Διαμαρτυρηθήκαμε εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα με το από 30-07-2009 ως άνω συνημμένο έγγραφό μας προς τις Ελληνικές Αστυνομικές & Δικαστικές Αρχές και την Ελληνική Βουλή, καθώς και στα αρμόδια όργανα των Ευρωπαϊκών Αρχών και ζητήσαμε ΜΕΤΡΑ άμεσα για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ μας! ΤΙΠΟΤΑ ακόμα επί της ουσίας και επί του αποτελέσματος.
Και παρότι η Νομαρχία Αθηνών έκρουσε και κρούει συνεχώς τον κώδωνα των κινδύνων κατά της υγείας των πολιτών της περιοχής από μολυσματικές ασθένειες, με σαφείς εκθέσεις –αναφορές τους προς όλες τις Αρχές, από το καλοκαίρι του 2008. ΤΙΠΟΤΑ μέχρι σήμερα!
Ούτε μία απάντηση από κανένα αρμόδιο Υπουργό δεν λάβαμε στις υποβληθείσες αναφορές μας, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου και αρχών (κατά το άρθρο 125 του Κανονισμού της Βουλής)! Τι συμβαίνει δεν ξέρουμε ! Τι μέσα να χρησιμοποιήσουμε;;

Κύριε Υπουργέ,

Τελούμε υπό δουλεία και είμαστε σε απόγνωση και ΖΗΤΑΜΕ την επέμβασή σας με τις άμεσες & αποτελεσματικές ενέργειές σας για την πάταξη της εγκληματικότητας στην Ομόνοια της Αθήνας και την αποκατάσταση της τάξης και ασφάλειας του πολίτη στην περιοχή μας, όπως εξαγγείλατε.
ΖΗΤΑΜΕ από εσάς την προστασία μας, όπως λεπτομερώς σας παραθέτουμε στο από 30.07.2009 συνημμένο έγγραφό μας. Συνοπτικά σας παρακαλούμε για τα ακόλουθα:

- Ελέγχους όλων των παράνομων μεταναστών στην περιοχή, στα κτίρια και στα διαμερίσματα όπου έχουν εγκατασταθεί παράνομα, με την εφαρμογή του Νόμου και των κανόνων μέχρι και του αποτελέσματος, για την περαιτέρω προώθησή τους κατά περίπτωση.
- Αποτελεσματικούς φορολογικούς και λοιπούς ελέγχους των σχετικών οργανωμένων κυκλωμάτων της παρανομίας και αυτών που με οποιοδήποτε τρόπο συντελούν στην εγκληματικότητα στην περιοχή μας.
- Εφαρμογή του Νόμου για την δίωξη κατά παντός υπευθύνου, φυσικού ή νομικού ή άλλου προσώπου ή εκπροσώπου φορέων ή Αρχών, και κατ’ αυτών που εμποδίζουν την εφαρμογή του Νόμου και μας συκοφαντούν και μας δυσφημούν ως ρατσιστές.
- Σαφείς αναφορές της πραγματικής και επικίνδυνης αυτής κατάστασης στις αρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές και άλλους φορείς διεθνούς συνεργασίας, με αιτήματα σύμπραξης μέχρι του αποτελέσματος και μέσω όλων των εφαρμοζόμενων σχεδίων διεθνούς συνεργασίας στα πλαίσια αυτά.

Αναμένοντας τις ενέργειές σας ως άνω κατά τον Νόμο και το επιχειρησιακό και ουσιαστικό αποτέλεσμα εξ αυτών, διατελούμε

Με εκτίμηση

Για τους υπογράφοντες πολίτες και επαγγελματίες της Ομόνοιας της Αθήνας (μέλη του συλλόγου «ΘΗΣΕΑΣ» και άλλους)

Ελένη Χ. Σπανού, κάτοικος & επαγγελματίας στην Ομόνοια της Αθήνας