Διεθνής σύναξη για τη μετανάστευση στην Αθήνα

Ο Γεν. Γραμματέας του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν και η ημέτερη υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδώρα Τζάκρη προστάτες των λαθρομεταναστών

Με επικεφαλής τον Γεν. Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Μπαν Κι Μουν, ο οποίος πρώτη φορά επισκέπτεται την Ελλάδα, θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 2 ως τις 5 Νοεμβρίου το 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη.
Η συνάντηση της Αθήνας, στην οποία θα μετάσχουν 130 κυβερνήσεις και 250 εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών, θα επικεντρωθεί σε πολιτικές που ενσωματώνουν τη μετανάστευση ως θετικό παράγοντα σε αναπτυξιακές στρατηγικές, θα μελετήσει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης για τους μετανάστες και θα εξετάσει τα οφέλη της ένταξης, της επανένταξης και της επιστροφής των μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους.
«Η Ελλάδα», όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου η υφυπουργός Εσωτερικών κυρία Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία και θα προεδρεύσει της συνάντησης, «θεωρεί την ανάπτυξη και τη μετανάστευση παράλληλους δρόμους που συμβάλλουν στην ευημερία των πολιτών.Η νόμιμη μετανάστευση συμβάλλει στην αύξηση κατά 4% του ΑΕΠ». Εκανε ακόμη γνωστό ότι η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα να επανέλθουν μαζικά στο καθεστώς της νομιμότητας οι μετανάστες οι οποίοι... εξέπεσαν από αυτό, εξαιτίας γραφειοκρατικών κυρίως λόγων, όπως είναι η μη έγκαιρη καταβολή των ενσήμων, η αδυναμία εξεύρεσης των αναγκαίων δικαιολογητικών κτλ.
Η νεότευκτη πολιτικός κα Τζάκρη προφανώς έπεσε απ' τον ουρανό. δεν έχει καταλάβει τίποτα για την τραγική διάσταση που 'χει πάρει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα. Ούτε ότι ο σήμερα πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με δηλώσεις του τον περασμένο Ιούνιο μίλησε για μηδενική ανοχή στους λαθρομετανάστες.