Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια με δεκάδες προσαγωγές

Από το Βήμα, 22-10-09

Εκτεταμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε χθες το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά την επίθεση που δέχθηκε στις 21.15 με πέτρες και τούβλα πεζή περιπολία αστυνομικών από μία ομάδα περίπου 30 ατόμων, στη διασταύρωση των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Σόλωνος.
Αμέσως οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μέσω ασυρμάτων ζήτησαν ενισχύσεις και στην περιοχή έφθασαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της ομάδας «Δέλτα». Στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό των ατόμων που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς έγιναν δεκάδες προσαγωγές ατόμων.  Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίστηκε ως τις πρώτες πρωινές ώρες.
Λίγη ώρα νωρίτερα, επιδρομή κουκουλοφόρων ανάλογη με αυτή που είχε γίνει στις 13 του περασμένου Μαρτίου στο Κολωνάκι έγινε σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης μπροστά στα μάτια δεκάδων διερχομένων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, 20 άτομα που φορούσαν κράνη και κουκούλες έκαναν λίγο μετά τις 20.00 την εμφάνισή τους στην οδό Προξένου Κορομηλά κρατώντας βαριοπούλες, ξύλα και άλλα αντικείμενα. Στη συνέχεια ανενόχλητοι προκάλεσαν ζημιές στις βιτρίνες τουλάχιστον 10 καταστημάτων. Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στο στόχαστρό τους έβαλαν μόνο επιχειρήσεις με «επώνυμα» προϊόντα. Ακολούθως ετράπησαν σε φυγή. Στην περιοχή ελάχιστα λεπτά αργότερα έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο οι κουκουλοφόροι είχαν προλάβει να εξαφανιστούν.