Καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ το κλίμα αστυνομικρατίας

Στην κρίση του αναγνώστη παραθέτουμε τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι διαμορφώνεται ένα μόνιμο κλίμα αστυνομοκρατίας στην περιοχή των Εξαρχείων και ένα κλίμα «ακραίου αυταρχισμού», όπως χαρακτήρισε η Κουμουνδούρου τις προσαγωγές στελεχών της αλλά και δημοσιογράφων από την Αστυνομία.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ και πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε σε συνέντευξη Τύπου την κυβέρνηση ότι  τελευταία έχει μετατρέψει την περιοχή σε «Λωρίδα της Γάζας» με επιδρομές ΜΑΤ, όχι για να αντιμετωπίσει φαινόμενα βίας, όπως είπε, αλλά «για να στοχοποιήσει συγκεκριμένο πολιτικό χώρο αν θέλετε και κυρίως να στοχοποιήσει τους ανθρώπους που σκέφτονται». Στελέχη της Κουμουνδούρου σχολιάζοντας την κίνηση Χρυσοχοΐδη να ζητήσει την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν ότι «το θέμα δεν υπηρεσιακό αλλά πολιτικό» και επέμειναν στο αίτημα για την αλλαγήπλεύσης της Αστυνομίας και τον εκδημοκρατισμό της. Αλλωστε και ο κ. Τσίπρας αντιπαρήλθε χθες «τη συγγνώμη» του υπουργού και προέβαλε την ανάγκη να ασκείται ο έλεγχος της Αστυνομίας από Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, να γίνουν αλλαγές στην εκπαίδευση των αστυνομικών, να καταργηθούν τα ΜΑΤ αλλά και ο αντισυνταγματικός νόμος για την κουκούλα.
Στη θέση των ΜΑΤ ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιθυμούσε προφανώς να υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις με λοφία με φτερά αντί για κράνη και λουλούδια στο πέτο. Και στους χούλιγκαν να απευθύνονται στο στυλ του τύπου "σας παρακαλούμε αξιότιμε κύριε μη σπάτε το μαγαζάκι του μικρού επαγγελματία", "μη βάζετε φωτιά σε αυτοκίνητα" και "αν έχετε την ευγενή καλοσύνη αποφύγετε τη διακίνηση ναρκωτικών μέσα στα Πανεπιστήμια". Μ' αυτά και μ' αυτά είναι απορίας άξιο πώς ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε τελικά στη Βουλή. Αλλά υπάρχει και το αύριο. Γιατί πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.