Καταδίκη επικεφαλής κυκλωμάτων εισαγωγής Σομαλών παράνομων λαθρομεταναστών και θέσεις για το νομοσχέδιο και τους παράνομους μετανάστες


Στην ανώτατη των ποινών των 14 μηνών καταδικάστηκε από το Β Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ο «επικεφαλής» των κυκλωμάτων εισαγωγής χιλιάδων παράνομων μεταναστών από τη Σομαλία Μοhament Daoud Ali, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και εξύβριση του καθηγητή και πρώην βουλευτή Θεόδωρου Κατσανέβα, έξω από το κτίριο της οδού Βερανζέρου 33 στην Ομόνοια, όπου έχει εγκαταστήσει εκατοντάδες ομοεθνείς του. Μαζί με πέντε «συνεργάτες του», ο Daoud Ali, επιτέθηκαν στον κ. Κατσανέβα, αλλά ύστερα από τη συνδρομή πολιτών και της αστυνομίας, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ οι συνεργάτες του διέφυγαν.
Ο Θ.Κ. έχει παρασημοφορηθεί για τις επιστημονικές μελέτες του υπέρ των μεταναστών από την κυβέρνηση της Πολωνίας. Υποστηρίζει ότι «η νόμιμη ελεγχόμενη εισαγωγή μεταναστών, είναι αναγκαία για την ανανέωση του γηράσκοντος πληθυσμού της χώρας, κλπ». Αλλά η μαζική ανεξέλεγκτη, εισβολή από την Τουρκία, εκατοντάδων χιλιάδων μη ενσωματώσιμων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, με γεννητικότητα 5 παιδιών ανά γυναίκα, έναντι 1,2 των ελληνογενώναυτοχθόνων, οδηγεί στη διάλυση της συνοχής της χώρας, στη Βοσνιοποίησή και στο ρατσισμό.». Οι θέσεις αυτές, ήταν η αιτία της επίθεσης που υπέστη, όπως δέχτηκε και το δικαστήριο. Οι «ένοικοι» του κτιρίου, έχουν επανειλημμένα προκαλέσει επεισόδια, καταστρέφοντας μαγαζιά και επιτιθέμενοι σε κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής, οι οποίοι ζουν υπό καθεστώς ακραίας τρομοκρατίας και φόβου.
Τελικά το επίμαχο κτίριο, για το οποίο έχουν γίνει ανατριχιαστικού τύπου εκθέσεις από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας-ενώ ο Δήμος έχει δείξει πλήρη αδιαφορία-έκλεισε. Ορισμένα μικρά παιδιά με τις μητέρες τους, που είχαν μείνει το βράδυ στο δρόμο, φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο με τη μεσολάβηση του κ. Κατσανέβα προσωπικά προς τον Νομάρχη κ. Γιάννη Σγουρό.
Ο νόμιμος σύλλογος Θησέας, ( και όχι Κίνηση Πολιτών ή μη-κυβερνητική οργάνωση), με 250 ιδρυτικά μέλη, μεταξύ των οποίων και αλλοδαποί, χαιρετίζει την έκκληση της Άννας Διαμαντοπούλου για το επίμαχο ζήτημα και συγχαίρει το Νομάρχη Γιάννη Σγουρό για τις ενέργειές του. Καταγγέλλει τη μαζική μεταφορά χιλιάδων λαθρομεταναστών από τα νησιά στην Αθήνα. Επικροτεί κατ’ αρχήν τη γενική φιλοσοφία του νομοσχεδίου για την παροχή ιθαγένειας. Αλλά θεωρεί ότι πρέπει να τηρηθεί η δήλωση στις 12/6/2009 του Πρωθυπουργού (τον οποίο στηρίζουμε) για «μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση». Καθώς επίσης η πάταξη των κυκλωμάτων δουλεμπόρων που συνεργάζονται με επιλήσμονες αστυνομικούς, και «μη-κυβερνητικές οργανώσεις», η παροχή πολιτικού ασύλου σε πραγματικούς πολιτικούς πρόσφυγες κατά την αναλογία του πληθυσμού σε σχέση με χώρες της Ε.Ε. η οποία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, η λειτουργία αξιοπρεπών κέντρων προσωρινής διαμονής και συστημάτων επαναπροώθησης και μεταξύ άλλων, να διευκρινιστεί με σαφήνεια ποιος θεωρείται ως νόμιμος μετανάστης.