Οι αντιπροτάσεις της Ν.Δ. για τις ελληνοποιήσεις των μεταναστών




Η Ν.Δ. απορρίπτει την κυβερνητική πρόταση για αυτοδίκαιη χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται σε ελληνικό έδαφος, αλλά και για την ελληνοποίηση στους μετανάστες πρώτης γενιάς μετά από 5ετή νόμιμη διαμονή στη χώρα. Στη Βουλή, ο  κ. Σαμαράς κάλεσε  την κυβέρνηση να μην προχωρήσει «σε άκριτη μαζική νομιμοποίηση μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις».

Ύστερα  από έντονη κριτική που ασκήθηκε από τη βάση του κόματος, τα οφέλη που εισπράττει ο ΛΑΟΣ στο επίμαχο αυτό ζήτημα, επικριτικές δηλώσεις όπως αυτή   της  κ. Ελίζας Βόζεμπεργκ για «κίνδυνο αλλοίωσης του χαρακτήρα του πληθυσμού μας», ο κ. Σαμαράς απέριψε  το προσφάτως ανακοινωθέν παρουσία του "άφωνου" ως συνήθως Αρχιεπισκόπου για τις ελληνοποιήσεις των μεταναστών. Ο οποίος επιστρατεύθηκε -και αυτό δεν τον τιμά- από τους κυβερνητικούς παράγοντες ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα.
Η Ν.Δ. προτέινει πιο αυστηρά κριτήρια για τη χορήγηση υπο όρους της ιθαγένειας μετά από δεκαετία,  όσο και για το δικαίωμα ψήφου των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι ενστάσεις της αφορούν τόσο το σύντομο της προαπαιτούμενης διαμονής (η Ν. Δ επιμένει στη διατήρηση των 10 ετών), όσο και τις υπόλοιπες προϋποθέσεις ενσωμάτωσης (όπως ενδεικτικά, η γνώση της ελληνικής γλώσσας, κλπ.).
Ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος κ. Χρ. Ζώης (9,84), ανέφερε  ότι η κυβέρνηση υιοθετεί  το ελάχιστο χρονικό όριο της 5ετίας, σε μία περίοδο που οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης συζητούν αυστηροποίηση του πλαισίου, χωρίς να βρίσκονται μάλιστα σε «ένα ευαίσθητο γεωπολιτικό σταυροδρόμι».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εντείνει τη ρητορική του για το ζήτημα, επιμένοντας στην ανάγκη διεξαγωγής δημοψηφίσματος ενώ επισείει τον κίνδυνο αλλοίωσης του εθνικού και πολιτικού χάρτη.
Στη Ν.Δ. ανακοινώθηκε επίσης  η συγκρότηση μιας νέας γραμματείας «Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος», ως μέτρο ενίσχυσης της επαφής της Ρηγίλλης όχι μόνον με τους 800.000 πολίτες που συμμετείχαν στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, αλλά και με τις οργανώσεις πολιτών, τις ΜΚΟ κ. ο. κ. «Στόχος μας είναι ο σφυγμός της κοινωνίας να χτυπά στις φλέβες του κόμματος και της ηγεσίας του», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.Ως γραμματέας τοποθετήθηκε ο δικηγόρος κ. Διονύσης Καραχάλιος.
Συνιστούμε στον κ. Καραχάλιο, στον κ. Ζώη, στον κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και στους άλλους συνυπεύθυνους για τα θέματα αυτά και ειδικότερα για τη  μεταναστευτική πολιτική της Ν.Δ., ως πρώτη επαφή με μη-κυβερνητικές οργανώσεις να συναντήσουν τους αξιότιμους κκ. Βλανιάτο,  Δημητρά, κλπ., τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα ( οι οποίοι ω του θαύματας, δραστηριοποιούνται μέσα στα ελληνικά σύνορα, μη υπηρετώντας την υποχρεωτική αγροτική  τους θητεία ! ), τη μεγαλόσχημη αμερικανατραφή "Ύπατη-Ξύπατη" Αρμοστεία του ΟΗΕ  και όλα τα "μπουμπούκια " των κατά κανόνα "πορτοκαλί" μη-κυβερνητικών οργανώσεων. Που έχοντας στη διάθεσή τους παχύρευστους πόρους από George Soros και CIA μεριά και όχι μόνο, αγωνιούν και αγωνίζονται για τη διάλυση της χώρας.Μην ξεχάσουν να τους συναντήσουν γιατί μπορεί να τους θυμώσουν αλλιώς τα ξεπουλημένα ΜΜΕ και οι χρυσοκάνθαροι-υπάλληλοι του κατεστημένου μεγαλοδημοσιογράφοι και όσοι δίνουν εξετάσεις καλής συμπεριφοράς στο σύστημα. Και τους μειώσουν τη δημοτικότητα τους καυμένους....
Να συμβουλευτούν και τον κύριο Τίποτα, τον  Δήμαρχο της Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη, το χειρότερο Δήμαρχο που είχε ποτέ αυτή η πόλη και το μοναδικό πολιτικό φαινόμενο, τον Ανεπρόκοπο Παυλόπουλου ( ευχαριστούμε τους μετανάστες που επέλεξαν τη χώρα μας). Που εκτός των άλλων,δήλωσε περίτρανα ότι θα αποχωρήσει με τον Καραμανλή και είναι εδώ ακόμη. Εδώ είναι και τα ζαρζαβατικά. Όπου τον συναντήσετε τρατάρετέ τον μερικά...