"Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0%""Γιώργος Παπανδρέου 12-6-2009

Στις 12 Ιουνίου του 2009, λίγο πριν από τις εκλογές, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε τη σαφέστατη και καθαρή δήλωση : "Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0%" Η  οποία ακολουθήκε από μέτρα πολιτικής που τα δημοσιεύουμε στο σύνολό τους πιο κάτω χωρίς σχόλια.

Η ιστορική συγκροτημένη αυτούσια δήλωση-τοποθέτηση  του Γ.Π. για τους λαθρομετανάστες της 12-6-2009, που ομολογουμένως εξέπληξε ευχάριστα τότε και ασφαλώς διασφάλισε πολλούς ψήφους ορθοφωνούντων και όχι ακραίων ενθεν και ένθεν ψηφοφόρων, είναι η ακόλουθη :


Ο  Γιώργος Παπανδρέου ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 12 Ιουνίου 2009, κατηγόρησε την τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι δεν έχει καμία πολιτική για την παράνομη μετανάστευση και έθεσε το νέο δόγμα: Η ασφάλεια του πολίτη είναι πρώτιστο αγαθό για τη δημοκρατική παράταξη.
Με τις συγκεκριμένες και μελετημένες αυτές δηλώσεις του ο  Γιώργος Παπανδρέου δεσμεύτηκε να μηδενίσει τον αριθμό των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας χρησιμοποιώντας μάλιστα τον απόλυτο όρο «μηδενική ανοχή»! Ταυτόχρονα άσκησε σκληρή κριτική στην τότε κυβέρνηση της Ν.Δ., τόσο για την πολιτική της στον τομέα της μετανάστευσης, όσο και στον τομέα της ασφάλειας ευρύτερα.
«Σήμερα, η χώρα μας μαστίζεται από την ανομία, την ατιμωρησία, την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως απαξίωσε το Λιμενικό Σώμα και την συνοριοφυλακή, ενώ αγνόησε και υποβάθμισε τις συμφωνίες επανεισδοχής λαθρομεταναστών με την Τουρκία. «Δεν έχει καμιά πολιτική για αυτούς που ζητούν πολιτικό άσυλο, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε μια γκρίζα ζώνη, από νομικής πλευράς, εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, που περιφέρονται στις πόλεις και στα λιμάνια μας και μπαινοβγαίνουν στα κρατητήρια και στις φυλακές» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Η απουσία πολιτικής της ΝΔ έχει κάνει την κοινωνία μας ξέφραγο αμπέλι» είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας στις ανακοινώσεις της κυβερνητικής επιτροπής. Χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης «επικοινωνιακές πολιτικές που προσπαθούν να ανταποκριθούν σε ψηφοθηρικές στοχεύσεις και όχι να αντιμετωπίσουν το πραγματικό πρόβλημα που ζει η κοινωνία». Στο πλαίσιο αυτό, προέβλεψε ότι δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα και ότι τελικά θα δημιουργήσουν πολώσεις που θα πληρώσει η Ελλάδα!  Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, ο Γ. Παπανδρέου έθεσε το νέο δόγμα του ΠΑΣΟΚ: «Η ασφάλεια του πολίτη είναι πρώτιστο αγαθό για τη δημοκρατική παράταξη» τόνισε και ανέφερε οχτώ μέτρα-στόχους πολιτικής:
1.Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες.
2,Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων.

3. Σκληρή διεκδίκηση στην ΕΕ για περαιτέρω πόρους και στήριξη για την προστασία των κοινών μας συνόρων.
4.Εφαρμογή διεθνών και διμερών συμφωνιών - και ειδικότερα της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Λαθρομεταναστών που υπογράψαμε και εφαρμόστηκε παλαιότερα με την Τουρκία.
5.Διαμόρφωση μιας κοινής ανθρωπιστικής πολιτικής της ΕΕ, που θα εγγυάται την ισότιμη ανάληψη των βαρών των πολιτικών προσφύγων από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης και όχι μόνο από τις χώρες εισόδου των προσφύγων.
6.Αποσαφήνιση της ελληνικής πολιτικής απέναντι στους πρόσφυγες. Δηλαδή γρήγορη εκτίμηση από τις ελληνικές αρχές για το ποιοι δικαιούνται πολιτικό άσυλο και προστασία από την πολιτεία, αλλά και ποιοι είναι μη νόμιμοι μετανάστες που πρέπει να επαναπροωθηθούν.
7.Ένταξη των νομίμων μεταναστών στην κοινωνία μας. Με σοβαρές πολιτικές στον χώρο της παιδείας, της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας, της απόδοσης του δικαιώματος της ιθαγένειας σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και ιδιαίτερα στους νέους της δεύτερης γενιάς.Διαμόρφωση και εφαρμογή μιας σχεδιασμένης πολιτικής προσέλκυσης εργατικού δυναμικού στους τομείς όπου υπάρχουν μεγάλες εποχιακές ή μονιμότερες ανάγκες. Για τον λόγο αυτό, στην κυβέρνησή μας, η συνολική αντιμετώπιση της μεταναστευτικής μας πολιτικής στην Ελλάδα θα γίνεται από ένα υπουργείο με εξειδικευμένες υπηρεσίες.
8.Ειδικό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση των πόλεών μας, των γειτονιών, ειδικά για γειτονιές που γκετοποιούνται - με παρεμβάσεις σχεδιασμένες και συνολικές.
Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες του στον τομέα αυτό σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, τις ΜΚΟ, τις οργανώσεις των ίδιων των μεταναστών και την Εκκλησία της Ελλάδας, που ήδη έχει παίξει σοβαρό ρόλο σε πολλές γειτονιές για την ειρηνική συμβίωση και αλληλοκατανόηση των διαφορετικών θρησκειών, ώστε να αποφευχθούν άκαιρες συγκρούσεις με θρησκευτικό ή πολιτιστικό χαρακτήρα, που θα τραυματίσουν την ελληνική κοινωνία

Σήμερα ο Γ.Π.  είναι  σήμερα με το σπαθί του  Πρωθυπουργός και ευχόμαστε ειλικρινά να καταφέρει να τιμονεύσει όσο γίνεται καλύτερα το ημιβουλιαγμένο σκάφος αυτής της δύσμοιρης χώρας.Αλλά  η κα  Μαριλένα Κοπά, ο κ. Αλέξης Βούγιας και οι άλλοι βολεμένοι "ανθρωπιστές" της κυβέρνησης, πρέπει να μας πουν με ποιον είναι : " με τον αστυφύλαξ ή με τον χωροφύλαξ";  Ή άλλα λέμε όταν είμαστε στην αντιπολίτευση και άλλα στην κυβέρνηση ;