Έχρισε Μουσουλμάνο τον Ομπάμα ο Χρυσοχοΐδης

Αναταραχή προκλήθηκε από μια φράση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος αναφερθείς στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι «είναι μουσουλμάνος» ενώ στην πραγματικότητα ανήκει σε χριστιανικό δόγμα. Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος παρενέβη για να ζητήσει να αποφεύγονται οι αναφορές στο θρήσκευμα αρχηγών κρατών διότι μπορεί να υπάρξουν λάθη. «Αλλωστε ο κ. Ομπάμα είχε ο ίδιος θυμίσει ποιο δόγμα πρεσβεύει» πρόσθεσε, ζητώντας να παραλειφθεί από τα πρακτικά η σχετική αναφορά.
Στο θέμα παρενέβη ο κ. Καρατζαφέρης επισημαίνοντας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι «αν με τόση επιπολαιότητα αντιμετωπίζετε τα πράγματα, δείχνετε πόσο επικίνδυνος είστε και δεν συγχωρείστε, και μάλιστα ένας υπουργός που ταξιδεύει τόσο συχνά στις ΗΠΑ».
Με μια καταχώριση στο λογαριασμό που διατηρεί στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης twitter, λίγο μετά τις 11:20, σήμερα το πρωί, ο Μ. Χρυσοχοΐδης απάντησε: «Mea culpa (σημ: λάθος μου). Στόχος μου ήταν να φωτίσω το πολυπολυτισμικό backround του Ομπάμα και όχι τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις».