Ο Ραγκούσης ζητά προτάσεις για την ιθαγένεια

Νέα πρόσκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμβάλουν στη βελτίωση της κυβερνητικής πρότασης για την ιθαγένεια των νομίμων μεταναστών, υπέβαλε χθες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης στη Βουλή, στον απόηχο της υψηλών τόνων σχετικής συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, η οποία είχε διεξαχθεί την περασμένη Δευτέρα. Εχουμε ενσωματώσει σειρά προτάσεων που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης και είμαστε ανοικτοί σε περαιτέρω ανάλογες κινήσεις, αυτή τη φορά στη βάση προτάσεων που πιθανώς έχουν τα μέλη του Κοινοβουλίου, είπε χαρακτηριστικά.
Απέναντί του, ωστόσο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αιχμή του δόρατος τη Ν.Δ., στάθηκαν απολύτως επικριτικά ως προς το περιεχόμενο της κυβερνητικής πρωτοβουλίας και τους χειρισμούς που πραγματοποιούνται εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ. Αυτού του είδους οι νομοθετικές πρωτοβουλίες αποτελούν «προσκλητήριο μεταναστών», υποστήριξε ο κ. Αθ. Νάκος (Ν.Δ.). Από την πλευρά του, ο κ. Πρ. Παυλόπουλος (Ν.Δ.) έλεγε λίγο αργότερα ότι με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο -το οποίο, μάλιστα, χαρακτήρισε «στρεβλό στο σύνολό του»- η κυβέρνηση επιχειρεί τη «δημιουργία εκλογικού στρατού».
Στο μεταξύ, ο κ. Απ. Κακλαμάνης, αφού σημείωσε ότι δεν υπάρχει καλή πληροφόρηση της κοινής γνώμης αναφορικά με τις κυβερνητικές προτάσεις, γεγονός το οποίο -όπως είπε- έχει καταστήσει πολλούς πολίτες τουλάχιστον επιφυλακτικούς, εξέφρασε την άποψη ότι το νομοσχέδιο χρήζει βελτιώσεων.