Ομιλία Χρήστου Κυριακόπουλου, Προέδρου Συλλόγου "Θησέα"

Σε συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη με εκπροσώπους κατοίκων του κέντρου της Αθήνας

Εκπροσωπώ το νόμιμο Πολιτιστικό, Οικολογικό και Εξωραϊστικό σύλλογο «Θησέα», της Ομόνοιας και των γύρω περιοχών.
Δεν είμαστε κίνηση πολιτών , αλλά νόμιμος εγκεκριμένος σύλλογος από το Πρωτοδικείο Αθηνών, με πάνω από 500 ιδρυτικά μέλη, μεταξύ των οποίων και αλλοδαποί.
Το κέντρο της Αθήνας. έχει μετατραπεί σε γκέτο του εγκλήματος και άντρο των δουλεμπόρων οι οποίοι συνεργάζονται με παρατρεχάμενους και επίορκους αστυνομικούς.
Η Ομόνοια, ο Αγ.Παντελεήμονας, η Κυψέλη, η κάτω Αθήνα, έχουν μεταβληθεί σε αποθήκη εισβολής παράνομων μεταναστών που τους εκμεταλλεύονται κυκλώματα δουλεμπόρων από την Τουρκία, οι οποίοι συνεργάζονται με Έλληνες και Ευρωπαίους όμοιούς τους.
Ο τρόμος και ο φόβος των κατοίκων και επαγγελματιών κυριαρχεί στην ευρύτερη περιοχή, όχι βέβαια στο Κολωνάκι. Κινδυνεύουμε όλο το 24ωρο. Οι Μαφίες των δουλεμπόρων λκαι των εμπόρων ναρκωτικών και πορνείας έχουν μετατρέψει την Αθήνα στην χειρότερη πόλη της Ευρώπης.
Η προηγούμενη κυβέρνηση και ειδικότερα ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο Δήμαρχος κ. Νικήτας Κακλαμάνης έχουν τεράστιες ευθύνες.
Ο μοναδικός που έχει προσπαθήσει να αναστρέψει αυτή την αθλιότητα είναι ο Νομάρχης κ. Σγουρός. Όπως και ορισμένοι ηρωικοί αστυνομικοί, οι οποίοι ενώ κάνουν το καθήκον τους, κατηγορούνται για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ! Ανθρώπινα δικαιώματα έχουν φυσικά οι αλλοδαποί- και δεν έχουμε καμία ρατσιστική αντίληψη- αλλά ανθρώπινα δικαιώματα έχουν και αυτοί που γεννήθηκαν εδώ, δηλ. οι ιθαγενείς που είναι και ψηφοφόροι σας.
Ο σύλλογός μας και πολλά μέλη του σας υποστήριξαν κ. Χρυσοχοίδη ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο. Οι περισσότεροι έχουν δυστυχώς μετανιώσει γιατί δεν είδαν αποτελεσματικές λύσεις. Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες σας για τη μείωση της εγκληματικότητα. Όμως για την δουλεμπορία ανθρώπων δεν είδαμε φως, μόνο σκοτάδι βαθύ.
Είδαμε τον κ. Βούγια να επισκέπτεται κέντρα λαθρομεταναστών και να δακρύζει από το δράμα τους. Αλλά ο ίδιος, όπως και ο κ. Χρυσοχοίδης, δεν ήρθαν να δουν το δράμα των Ελλήνων πολιτών αλλά και των νόμιμων μεταναστών, που έχουν την ατυχία να ζουν στην Αθήνα.
Δε σας βρίσκουν σύμφωνους τα κέντρα υποδοχής ή προσωρινής διαμονής μεταναστών ( στρατόπεδα τα αποκαλείται γιατί έτσι τα ονομάζει η παραπαληροφόρηση). Ούτε η επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών, όπως κάνουν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες.
Και έχετε βρει την εύκολη λύση της μεταφοράς τους στην Αθήνα.
Πρόσφατα ο συνάδελφός σας, Υπουργός Δικαοσύνης κος Καστανίδης έκρινε σκόπιμο να αποσυμφορήσει τις φυλακές αφήνοντας ελεύθερους χιλιάδες εγκληματίες που κι’ αυτοί βρήκαν καταφύγιο στο κολαστήριο αυτής της άτυχης πόλης κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης.
Μα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στις 12 Μαρτίου 2009 αναφέρθηκε « σε μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση». Ή κάνω λάθος ;
Αν ενδιαφέρεστε πραγματικά για την Αθήνα προστατεύστε την επιτέλους.
Σας έχουμε στείλει προτάσεις, υπομνήματα, που δε γνωρίζουμε την τύχη τους.
Το πρόβλημα δεν είναι πια η καθαριότητα, ο χαμηλός φωτισμός-που είναι και αυτό υπαρκτό-αλλά το έγκλημα που κυκλοφορεί ασύδοτο στην Πρωτεύουσα. με επικεφαλείς τις μαφίες των δουλεμπόρων.
Θα σας χειροκροτήσουμε όταν κάνετε κάτι γι’ αυτό. Περιμένουμε και υποβάλλουμε και πάλι συνοπτικές και αναλυτικές μας προτάσεις μας.