Χρυσοχοΐδης: "Έχουμε δύσκολους γείτονες"

Oλες οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν υπαχθεί σε ενιαία «ομπρέλα» τόνισε χθες στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (φωτογραφία επάνω). Στο Κοινοβούλιο συζητήθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 6ης Οκτωβρίου με την οποία μεταβιβάστηκε τυπικά η αρμοδιότητα για την ΕΥΠ από το υπουργείο Εσωτερικών στο σημερινό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
 Ο κ. Χρυσοχοΐδης στην ομιλία του επεσήμανε ότι η ΕΥΠ χρειάζεται ενίσχυση σε επιστημονικό προσωπικό «το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά και στον τομέα των οικονομικών για να μπορέσουμε έτσι να ανταποκριθούμε στον ρόλο μας».
«Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη γειτονιά. Εχουμε κακούς γείτονες- και δεν αναφέρομαι στους Τούρκους απλώς για το θέμα της εθνικής ασφάλειας -, οι οποίοι είναι πάρα πολύ επικίνδυνοι σε ό,τι αφορά την εθνική και την κοινωνική μας ασφάλεια» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Το οργανωμένο έγκλημα, η διακίνηση ανθρώπων, τα ναρκωτικά και το εθνικό μας ζήτημα είναι ένα μείγμα υποθέσεων εξαιρετικά επικίνδυνο και εκρηκτικό και χρειάζονται υπηρεσίες οι οποίες θα διασφαλίζουν την ασφάλεια της χώρας».