"Μας ενδιαφέρουν οι λαθρομετανάστες και όχι οι ιθαγενείς"

Σπύρος Βούγιας και Νικήτας Κακλαμάνης

Για τα προβλήματα και την υποστήριξη των μεταναστών και αδιαφορώντας για το δράμα των «ιθαγενών» της Αθήνας συζήτησαν ο χειρότερος Δήμαρχος που πέρασε απ’ την πόλη, Νικήτας Κακλαμάνης, με τον μεροληπτούντα «φιλάνθρωπο» Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρο Βούγια.
Σύμφωνα με το επίσημο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο μεροληπτών «φιλάνθρωπος» Υφυπουργός ενημερώθηκε για τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας και για τις πρωτοβουλίες του Δήμου για την υποστήριξη των μεταναστών που ζουν και εργάζονται σε αυτό.
Συζητήθηκαν θέματα όπως η δημιουργία ξενώνα για τις ευπαθείς ομάδες αλλά και η δημιουργία μιας πολυπολιτισμικής αγοράς για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δράσης των μικροπωλητών.
Συζητήθηκε η δυνατότητα συγκρότησης και η συχνή παρουσία στο κέντρο της πόλης μεικτών περιπολιών από την Ελληνική και την Δημοτική Αστυνομία για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας.
Ο κ. Βούγιας σημείωσε ότι «μας ενδιαφέρει η δίωξη του εμπόρου και όχι του χρήστη, του προαγωγού και όχι της πόρνης, του διακινητή και όχι του θύματος της εμπορίας ανθρώπων».
Αποφασίστηκε, επίσης, η σύσταση μόνιμης επιτροπής που θα αποτελείται από εκπροσώπους της Νομαρχίας, των δημοτικών παρατάξεων, των συναρμόδιων Υπουργείων καθώς και μέλη ΜΚΟ και Συλλόγων Μεταναστών και Κινήσεων Πολιτών ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.
«Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας εισέρχεται στα πρόθυρα μιας σοβαρής ανθρωπιστικής κρίσης», επισήμανε ο κ. Βούγιας.
Ο Υφυπουργός συμφώνησε να είναι σε μόνιμη επαφή με τις δημοτικές παρατάξεις, ώστε όλοι από κοινού να συμβάλλουν στην βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στην πρωτεύουσα με βασικό άξονα την ποιότητα της ζωής και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Την ίδια ώρα τα σκουπίδια έχουν πνίξει την Αθήνα, οι δουλέμποροι, οι διακινητές ναρκωτικών, οι κάθε είδους εγκληματίες κάνουν πάρτυ και οι κκ. Κακλαμάνης και Βούγιας εκδίδουν δελτία – πρόσκληση για την έλευση στην Αθήνα και άλλων εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών.