Συνελήφθησαν τέσσερις δουλέμποροι

Επιτέλου και κάποιο φως

Τέσσερις Πακιστανοί δουλέμποροι συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης από άντρες της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Αττικής, καθώς κρατούσαν με τη βία φυλακισμένους τρεις συμπατριώτες τους, απαιτώντας 5.000 ευρώ ως αποπληρωμή για τη μεταφορά τους στην Ευρώπη.
Οι δράστες είχαν νοικιάσει ένα διαμέρισμα στα Καμίνια και το είχαν μετατρέψει σε φυλακή όπου κρατούσαν τους μετανάστες, τους χτυπούσαν και απειλούσαν τις οικογένειές τους μέχρι να πάρουν τα χρήματα που απαιτούσαν. Εκτιμάται ότι οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε διεθνές κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών προς την Ευρώπη μέσω της Τουρκίας και στο οποίο υπάρχουν υποψίες ότι επίσης συμμετέχουν Έλληνες δημόσιοι λειτουργοί ακόμα και αστυνομικοί.
Ενας ακόμα Πακιστανός συνελήφθη την ίδια μέρα στη περιοχή της Ν. Μάκρης κατά τη μεταφορά συνολικά 11 παράνομων μεταναστών. Ο οδηγός του δεύτερου οχήματος κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη, τρεπόμενος σε φυγή. Και σ’ αυτή την περίπτωση οι μετανάστες διαβίωναν σε σπίτι - φυλακή, μέχρι να πληρώσουν τα «συμφωνημένα». Τα δύο περιστατικά δεν φαίνεται να συνδέονται.