Χαβούζα-χωνευτήρι η Αθήνα...χιλιάδων λαθρομεταναστών!


Η ωμή πραγματικότητα και η ουσιαστική αδιαφορία της κυβέρνησης



Γράφει ο Γιώργος Ιωάννου

Σε χαβούζα-χωνευτήρι χιλιάδων λαθρομεταναστών, που εισρέουν μαζικά από τα θαλάσσια σύνορά μας με την Τουρκία, μεταβάλλεται το κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα η περιοχή κάτω από την Ομόνοια. Κατά εκατοντάδες στοιβάζονται σε πολυκατοικίες-γκέτο και κάνουν πλουσιότερους τους χρυσοκάνθαρους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι τις νοικιάζουν ως εντευκτήρια σε συλλόγους, αλλά στην πραγματικότητα, αυτές λειτουργούν ως παρα-ξενοδοχεία και εστιατόρια.
Αν εμφανιστεί η αστυνομία ύστερα από καταγγελίες περιοίκων, οι ατσίδες του κυκλώματος επικαλούνται το άσυλο της οικιακής στέγης και τα προσωπικά δεδομένα!. Κι αν πει κάποιος καμιά κουβέντα, τον αποκαλούν ρατσιστή. Οι λαθρομετανάστες χρίζονται αθρόα πολιτικοί πρόσφυγες και τους χορηγείται άδεια προσωρινής παραμονής για ένα μήνα, σε ένα απλό φύλλο χαρτί, χωρίς φωτογραφία, το οποίο βέβαια πλαστογραφείται πολύ εύκολα και έτσι η «άδεια παραμονής» ανανεώνεται αυτόματα.
 Τους παρέχεται επίσης το ποσό των 18 Ευρώ ημερησίως, το οποίο βέβαια είναι ασήμαντο μπροστά στα έσοδα από τα ναρκωτικά, την πορνεία, το έγκλημα στα οποία επιδίδονται με την καθοδήγηση ντόπιων και αλλοδαπών προστατών. Φυσικά καμιά άδεια δεν υπάρχει για τη μετατροπή των πολυκατοικιών-γκέτο, από γραφεία σε κατοικίες και εστιατόρια. Αστείο πράγμα, η τήρηση του νόμου, των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής, με αποτέλεσμα οι πολυκατοικίες αυτές να αποτελούν μεγάλες εστίες μόλυνσης. Οι υγειονομικές υπηρεσίες άφαντες. Η εφορία, το ΙΚΑ και ο ΣΔΟΕ το ίδιο. Η αστυνομία σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Στις παράνομες εστίες στέγης και σίτισης, η βρωμιά και η δυσωδία πρωταγωνιστούν. Από τα μπαλκόνια οι «ένοικοι» αφοδεύουν στα πεζοδρόμια κάτω. Απλώνουν και στεγνώνουν τα ρούχα τους στα μπαλκόνια και τα βρομόνερα τρέχουν στους δρόμους, λούζοντας τους άτυχους περαστικούς. Πετάνε μπουκάλια και κάθε είδους ακαθαρσίες. Στους φωταγωγούς ρίχνουν σκουπίδια και βρωμιές, μεταβάλλοντάς τους σε χαβούζες. Τις απογευματινές κυρίως ώρες, ορδές λαθρομεταναστών περιφέρονται κατά εκατοντάδες ή και χιλιάδες στους δρόμους, εμποδίζοντας τη λειτουργία των καταστημάτων και τρομοκρατώντας τους επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής, πολλοί από τους οποίους, εγκαταλείπουν πανικόβλητοι την περιοχή. Όταν μαζεύονται πολλοί μαζί, προκαλούν και επιτίθενται στους περιοίκους. Οι ίδιοι μετατρέπονται εύκολα σε υποχείρια των εμπόρων ναρκωτικών, των κυκλωμάτων πορνείας και κάθε είδους εγκληματικών συμμοριών.
Οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ τους, οι φραστικές και σωματικές επιθέσεις προς όλους, τα μαχαιρώματα, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Δέκα λαθρομετανάστες συλλαμβάνονται για διακίνηση ναρκωτικών κατά μέσο όρο μέρα παρά μέρα μόνο στην περιοχή της Ομόνοιας από τη διεύθυνση Αλλοδαπών. Δεκάδες είναι οι συλλήψεις για πορνεία, κλοπές και διάφορες εγκληματικές πράξεις, σ’ αυτό τον νεοταξικό χορό του παράλογου.
Μπροστά στην τριτοκοσμικού-τύπου αυτή κατάσταση, η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα. Ο αρμόδιος Υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος και ο Γενικός του Γραμματέας Πάτροκλος Γεωργιάδης είναι οι αρχιμουσικοί της μπάντας... «Όχι μόνο τους καλοδεχόμαστε, αλλά και τους ευχαριστούμε που επέλεξαν τη χώρα μας για να έρθουν», δήλωσε ο ανεκδιήγητος Προκόπης, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τους λαθρομετανάστες.....Μαύρο τώρα στις εκλογές σ’ αυτόν το απίθανο νεκροθάφτη της Αθήνας που έχει το θράσος να διεκδικεί την ψήφο των...Αθηναίων ιθαγενών.
Στο ίδιο μοτίβο και ο Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης, που το ενδιαφέρον του για το κέντρο της Πρωτεύουσας εξαντλείται σε έργα βιτρίνας που συγκινούν τους θολοκουλτουριάρηδες, όπως η πεζοδρόμηση της οδού Αθηνάς. Η αστυνομία κάθεται στη γωνία γιατί δεν μπορεί και δε θέλει να κάνει τίποτα. Οι Συνασπιστές του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένουν εγκλωβισμένοι στην αντίληψη της «συμπόνιας για τους καημένους τους μετανάστες», αδιαφορώντας για τους «καημένους τους ιθαγενείς».
Μόνο ο Νομάρχης Αθήνας Γιάννης Σγουρός και οι βουλευτές Άννα Διαμαντοπούλου, Θανάσης Τσούρας, Βύρωνας Πολύδωρας, Μάκης Γιακουμάτος, Θανάσης Πλέυρης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Μάκης Γιομπαζολιάς, έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή και έδειξαν να ενδιαφέρονται για την τραγωδία της Αθήνας. έστειλε επιστολή-έκκληση στον Πρωθυπουργό, αλλά αναμένονται οι πρακτικές λύσεις. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η μικρή, πλην έντιμος Ελλάς, και η Αθήνα ειδικότερα, κατάντησαν ξέφραγο αμπέλι που τη βιάζουν οι πάντες. Ένα απύθμενο χωνευτήρι της παγκόσμιας δυστυχίας και κακομοιριάς, άσυλο των εμπόρων ναρκωτικών, της πορνείας και του εγκλήματος, που αν συνεχίσει στα ίδια βήματα, θα τινάξει τα συνθέλεμα της στον αέρα.