Ανοικτή επιστολή προς τους υποψήφιους βουλευτές της Α΄ Αθήνας


«Θησέας»
Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός και Οικολογικός Σύλλογος της Πλατείας Ομονοίας και των γύρω Περιοχών της Αθήνας



Ο σύλλογός μας με περισσότερα από 250 ιδρυτικά μέλη, κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής Ομόνοιας, καλεί τους υποψήφιους βουλευτές της Αθήνας να τοποθετηθούν προεκλογικά για την κατάληψή του κέντρου της Πρωτεύουσας από εμπόρους ναρκωτικών, ναρκομανείς, σωματέμπορους, ιερόδουλες, δουλέμπορους και χιλιάδες λαθρομετανάστες, που το έχουν μετατρέψει σε γκέτο του εγκλήματος, της ανασφάλειας, της υγειονομικής νοσηρότητας, του σκουπιδότοπου, της παρακμής.

Ζητούμε την απομάκρυνσή τους από το κέντρο της Αθήνας, τη σφράγιση των πολυκατοικιών όπου στεγάζονται λαθρομετανάστες και ναρκομανείς με άθλιες συνθήκες, την προστασία της επαγγελματικής και προσωπικής μας ύπαρξης.
Η λύση του προβλήματος των προσφύγων και οικονομικών μεταναστών δε βρίσκεται στη συγκέντρωση του μεγαλύτερου μέρους τους στο κέντρο της Αθήνας.
Κάνουμε έκκληση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των λαθρομεταναστών με ανθρωπισμό αλλά και ρεαλισμό, με αποτελεσματικά μέτρα, στα πλαίσια των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και ειδικότερα με την άσκηση πίεσης προς την Τουρκία από την Ε.Ε. για να σταματήσει την υπόθαλψη της συστηματικής μετακίνησή τους μέσω των θαλασσίων συνόρων μας.


Οι θέσεις σας στα θέματα αυτά είναι πολύ σημαντικές για την ψήφο μας στις 4 Οκτωβρίου.