Υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας -- Αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό

Διαπιστώσεις και έκκληση για αναβάθμιση από τα Τουριστικά Γραφεία

Τη σοβαρή ανησυχία του για την παρατηρούμενη υποβάθμιση του κέντρου τής Αθήνας και για τις αρνητικές της επιπτώσεις στον τουρισμό εκφράζει ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), που ανακοινώνει ότι δέχεται δυσαρέσκεια και καταγγελίες.
Συνεχείς είναι οι καταγγελίες των τουριστικών γραφείων, τα οποία εισπράττουν τη δυσαρέσκεια των τουριστών για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο τής Αθήνας και την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη στους κατοίκους και στους τουρίστες, αναφέρει η HATTA.
«Στην περιοχή ανθεί το εμπόριο παράνομων πλανόδιων μικροπωλητών, οικονομικών μεταναστών, έμπορων ναρκωτικών κλπ. Επιπλέον, στην περιοχή υπάρχουν πολλά καθημερινά κρούσματα κλοπών, ειδικά σε τουρίστες. Η έλλειψη καθαριότητας επιβαρύνει την ήδη άσχημη εικόνα» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η ΗΑΤΤΑ σημειώνει πως είναι επείγουσα ανάγκη να ληφθούν συντονισμένα και δραστικά μέτρα:
- να υπάρχει συνεχής αστυνόμευση, προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των τουριστών και των κατοίκων της πόλης
- να πραγματοποιηθούν έργα μικρής κλίμακας για την εξυγίανση και αναβάθμιση των υποβαθμισμένων περιοχών (πεζοδρομήσεις, αποκαταστάσεις όψεων, κίνητρα για μόνιμους κατοίκους κλπ.)
- να καταβληθεί συντονισμένη προσπάθεια για τη συνεχή καθαριότητα της πόλης. Ας αξιοποιηθεί ο προγραμματισμός και ο εξαιρετικός εξοπλισμός των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», που μας επέτρεψε να έχουμε μία πόλη υποδειγματική.
«Καμία διαφημιστική προβολή, όσο φιλόδοξη και να είναι, δεν μπορεί να αποδώσει, εάν ο επισκέπτης δεν αισθάνεται ασφαλής και δεν επισκέπτεται ένα ευχάριστο περιβάλλον» καταλήγει η ΗΑΤΤΑ.