Σύλληψη σπείρας 72 Ρουμάνων και Βουλγάρων πορτοφολάδων στον ΗΣΑΠ

Πολυμελής σπείρα 72 «πορτοφολάδων», με συνεργό έναν υπάλληλο security, ο οποίος παρείχε την πληροφορία για παρουσία αστυνομικού στο δίκτυο του ΗΣΑΠ, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Η σπείρα αποτελούμενη από 72 άντρες και γυναίκες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ηλικίας από 18 έως 50 ετών, δρούσε επί τουλάχιστον πέντε μήνες.
Κατόπιν συντονισμένης έρευνας, που περιλάμβανε φωτογράφιση και μαγνητοσκόπηση των υπόπτων στην πλατεία Βικτωρίας από την Ασφάλεια Αθηνών, Αγίου Παντελεήμονα, Εξαρχείων και Κολωνού, καθώς και από δύο Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, συνελήφθησαν 69 άντρες και γυναίκες από τη Ρουμανία και 3 από τη Βουλγαρία.
Αργότερα, συνελήφθη ο 26χρονος υπάλληλος που εργαζόταν στη φύλαξη του σταθμού του ΗΣΑΠ στην Πλ. Βικτωρίας, που παρείχε, με το αζημίωτο, πληροφορίες για την παρουσία αστυνομικών στο δίκτυο του Ηλεκτρικού. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σπείρα, κατανεμόμενη σε ομάδες 8-10 μελών, δρούσε σε ώρες αιχμής, κυρίως στον ΗΣΑΠ και στο Μετρό, όπου με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις αφαιρούσε τα πορτοφόλια ανυποψίαστων επιβατών.
Στη συνέχεια, πέταγαν τα άδεια πορτοφόλια σε κάδους στην Πλ. Βικτωρίας. Σημειώνεται ότι σε ένα μόνο κάδο στην Πλατεία Βικτωρίας η Αστυνομία εντόπισε περίπου 45 πορτοφόλια. Εκτιμάται από την Αστυνομία ότι η σπείρα έκλεβε κατά μέσο όρο 10 πορτοφόλια και δρούσε επί τουλάχιστον πέντε μήνες. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν 3.000 ευρώ, πτυσσόμενα στιλέτα, μαχαίρια και ξυραφάκια.